23948sdkhjf

Corona koster 700 millioners forskningscenter yderligere to måneders forsinkelse

Færdiggørelse af Det nye Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) bliver nok engang forsinket, og igen er forklaringen Covid-19.

Ibrugtagning er nu rykket med to måneder og fastlagt til medio november 2021. Det skriver SDCC i en pressemeddelelse.

Oprindelig skulle Det nye SDCC været taget i brug den 1. april 2021, en dato som blev rykket med seks måneder i efteråret.

– Da vi i oktober 2020 første gang forlængede tidspunktet for ibrugtagning af Det nye SDCC, var det med en forventning om, at vi ville stå et andet og bedre sted i forhold til Covid-19 pandemiens påvirkning af byggeriet, end vi gjorde ila. 2020, siger direktør Allan Flyvbjerg i pressemeddelelsen og konstaterer:

– Det har siden vist sig ikke at være tilfældet. Vi må konstatere, at Covid-19 pandemien fortsat påvirker byggeriets fremdrift.

I forhold til de lokaler, som skal fraflyttes lyder det, at der er en "positiv dialog" med Novo Nordisk om forlængelse af lejemålet på Niels Steensens Vej, og der arbejdes på en løsning for type 2-diabetesklinikken på Gentofte Hospital, således at man også der vil kunne huses indtil udflytningstidspunktet.

Pegede på to corona-ramte entrepriser 

Det 700 mio. kr. dyre nye SDCC opføres i seks storentrepriser. I forbindelse med den store udsættelse i efteråret fortalte Allen Flyvbjerg, at forsinkelserne primært relaterede sig til to af disse entrepriser. Men særligt én havde været direkte Covid-19 ramt. Direktøren ønskede dog ikke at sætte navn på, hvem det drejede sig om. 

– Det er svære betingelser, entreprenørerne arbejder under i denne tid. Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi må udsætte indflytningen, for vi er mange, både medarbejdere og personer med diabetes, som glæder os til at tage det nye hus i brug. Men det er nu engang sådan det er, og det tager vi naturligvis til efterretning, udtalte Allan Flyvbjerg dengang. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125