23948sdkhjf

Enggaard bygger 18.400 m² sundhedshus i Vejle

På en grund ved DGI-huset skal der opføres et stort, moderne sundhedshus med både offentlige og private lejere. Grunden er netop solgt til A. Enggaard A/S.
På et byrådsmøde den 7. marts besluttede Vejle Byråd at sælge en 6.000 m² stor grund ved byens DGI-hustil entreprenørfirmaet A. Enggaard.

På grunden skal der bygges et 18.400 m² stort sundhedshus med både offentlige og private lejere og med mulighed for udvidelse. Vejle Kommune bliver selv én af lejerne og får brug for 7.200 m² til ny tandklinik, sundhedscenter m.v.

Kommunen oplyser på sin hjemmeside, at en forudsætning for salget er, at bygherren finder relevante lejere, som passer ind i sundhedshuset, og som kan skabe en faglig og fysisk synergieffekt. Der vil i den kommende tid være tæt dialog med en række potentielle lejere, bl.a. med Region Syddanmark om deres lokalpsykiatri. Lejeaftalerne forventes på plads i løbet af sommeren, hvorefter byggeriet vil gå i gang.

Skal stå færdigt i 2014
Hos A. Enggaard glæder afdelingschef Peter Thorsgaard sig over aftalen, og han ser frem til at komme i gang med projektet.

- Den projekterede bygning byder på stor fleksibilitet og mulighed for spændende synergimuligheder mellem de kommende brugere. Endvidere giver en moderne energirigtig bygning med fællesfaciliteter mulighed for driftsbesparelser, siger han.

Sundhedshuset forventes at kunne tages i brug i sommeren 2014. Det er tegnet af Arkitema og Cowi, der ligeledes vandt den arkitektkonkurrence, som blev udskrevet i 2009 for DGI-huset. Dermed skabes der sammenhæng for hele DGI-området.

Planlægning af ny idrætshal igangsættes
Salget af byggeretter til sundhedshuset betyder desuden, at planlægning og byggeri af en ny idrætshal på godt 4.000 m² i to plan nu kan gå i gang. Hallen skal bl.a. styrke idrætsfaciliteterne for kommunens idrætsforeninger og for brugerne af den uorganiserede idræt.

Den nye idrætshal er forudsætningen for, at man kan komme i gang med den længe ønskede renovering af DGI-huset, hvor bl.a. Hal 1 skal ombygges til konferenceformål.

- Vi er meget glade for, at vi med salget af byggeretter nu får sat gang i den længe ønskede renovering og udbygning af DGI-huset. Projektet har ligget stille i en periode, men nu ser det ud til at lykkes, og vi er i tæt dialog med bygherren om de tanker, vi gør os for hele området omkring DGI-huset og uddannelsesområdet ved Boulevarden, som skal bindes tæt sammen. Moderniseringen af idræts- og sundhedstilbuddene understøtter et massivt ønske om fornyelse af DGI-huset, så området kan blive en central regional spiller i kultur- og sundhedspolitikken, siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard.

Kilde: Vejle Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156