23948sdkhjf

Hercules Fundering sigter mod en femtedel af fugtigt marked

Hercules Fundering, som er en del af NCC, arbejder med fundering til alle typer projekter inden for byggeri, anlægsarbejder og havneprojekter. Nu øger forretningsenheden sit fokus på grundvandssænkning (GVS) for at følge med udviklingen på området.

– Nu sætter vi mere damp under kedlerne, fordi vi ser en mulighed for at styrke vores position inden for området. Derfor er GVS også blevet et selvstændigt kerneområde i Hercules Fundering på niveau med vores øvrige kerneområder, siger Jesper Schack Fønss Bach, direktør i Hercules Fundering, i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at Hercules Fundering det seneste halve år har arbejdet med at geare forretningen til at kunne håndtere flere GVS-projekter i fremtiden – blandt andet ved at skabe en fagligt tungere og større grundvandsafdeling. 

Vil have en femtedel af markedet

Funderingsfirmaet udfører alle type opgaver i forbindelse med sænkning af grundvand og har opbygget erfaring om de geologiske forhold i særligt den Københavnske undergrund, hvor der er godt fat i markedet. 

Nu vender Hercules så blikket mod den vestlige del af landet, hvor forretningen ser gode muligheder for at styrke sin position. – Vi ser en stigende efterspørgsel på GVS i Jylland i takt med, at der opføres flere og flere byggeprojekter – særligt omkring Aarhus, siger Jesper Schack Fønss Bach og peger på, at firmaet allerede er en kendt spiller i Aarhus, en position der skal bruges som løftestang til at vinde flere GVS-projekter. 

– Målet er, at vi skal nå en markedsandel på 20 pct. inden for grundvandssænkning samlet set. Det svarer til samme niveau som vores øvrige kerneområder i Hercules, siger Jesper Schack Fønss Bach.

Opruster med profil på feltet

Til at stå i spidsen for at drive de fremtidige GVS-projekter sætter firmaet projektleder Jan Jensen, som har 27 års erfaring inden for geoteknik og grundvandssænkning, og som gennem sin karriere har arbejdet på en lang række af de største og mest komplekse GVS-projekter i Danmark. 

– Mine primære opgaver bliver at få sat det rigtige hold, levere høj kvalitet og sikre, at vores grundvandsafdeling hele tiden udvikler sig, så vi kan blive ved med at være en attraktiv samarbejdspartner, forklarer Jan Jensen, i pressemeddelelsen.

Det laver Hercules Fundering også

Hercules Fundering er en del af NCC og er specialister i pælefundering, boreopgaver, havne- og vandbygning, grundvandssænkning, byggegruber og jordankre. Virksomheden har cirka 100 ansatte i Danmark.

Når der skal bygges i et område med højt vandspejl eller graves ud til en dyb kælder, kan det være nødvendigt at sænke grundvandet for at modstå vandtryk, så længe arbejdet står på. Grundvandssænkning er derfor afgørende for projekter, der skal i dybden, da metoden sikrer, at den underjordiske byggeplads holdes fri for vand.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nordjyske træhandlere passerer den halve milliard og deler millioner ud til holdet
Kurator peger på to hovedårsager til entreprenørkonkurs
Malmos styrker ledelsen: Er hentet samme sted som direktøren
Underskud hos OBH: Sådan vil direktør gør firmaet til et af branchens bedste
Institut for Menneskerettigheder vil af med nøgenkalendere på arbejdet
Skanderborg på vej med hovedentreprise på børnehus til 50 millioner
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.172