23948sdkhjf

Hoffmann vinder entreprise i Næstved

Glostrup-entreprenøren har sammen med Effekt og Lyngkilde fået til opgave at bygge en ny kræftrådgivning i tilknytning til Næstved Hospital.
I sidste uge blev HP Byg, Polyform og Grontmij kåret som vindere af konkurrencen om at tegne og bygge en ny kræftrådgivning i Aalborg , der er et af syv byggerier, som Kræftens Bekæmpelse og Realdania opfører i forbindelse med projektet ”Livsrum”.

Fredag blev der så sat navn på teamet bag projektets andet byggeri i Næstved, og konkurrencen faldt her ud til fordel for Hoffmann, Effekt og Lyngkilde.

Et meget overbevisende vinderprojekt
Den nye kræftrådgivning kommer til at ligge på en grund mellem Herlufsvænge og Ringgaden ganske tæt på Næstved Hospitals kræftafdeling. Selv om kræftrådgivningen bliver nabo til en trafikeret vej, vil huset indadtil byde på ro, lys og grønne gårdarealer.

Bygningen får store vinduesnicher ind mod gårdene, der kan fungere som siddepladser. På den måde skaber den nye kræftrådgivning både rum for samvær med andre i fællesarealerne og mulighed for eftertanke i en rolig krog.

- De tre forslag, der kom frem i konkurrencen, var alle rigtig gode og meget forskellige. De afspejler et stort engagement i opgaven, og de forsøger på hver deres måde at tolke visionen om en åben rådgivning, som også arkitektonisk kan give den bedst mulige støtte i en meget svær situation i livet. Vinderprojektet har i særdeleshed et meget overbevisende bud på, hvordan en rådgivning kan indrettes, og vi ser frem til at se det færdige hus, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.

Klar til indvielse i foråret 2013
Den nye kræftrådgivning består af syv sammenhængende huse, og en varierende taghøjde og leg med materialerne betyder, at bygningen får sit helt eget arkitektoniske præg og tydeligt vil skille sig ud fra de nærliggende hospitalsbygninger.

Med placeringen tæt på kræftafdelingen er der lagt op til et tættere samarbejde mellem hospitalspersonalet og Kræftens Bekæmpelse. Det kan være med til at sikre kræftpatienter fra Sydsjælland og Sydhavsøerne et endnu bedre behandlings- og rehabiliteringsforløb.

Det første spadestik til byggeriet vil efter planen blive taget i august 2012. Allerede i foråret 2013 forventer Kræftens Bekæmpelses ansatte og mange frivillige i Næstved at kunne byde kræftpatienter og pårørende velkommen i den nye kræftrådgivning.

Fakta om ”Livsrum” – syv nye kræftrådgivninger
Kræftens Bekæmpelse og Realdania vil over de næste år bygge syv nye kræftrådgivninger i Næstved, Aalborg, Herning, Vejle, Odense, Roskilde og Herlev.

Projektet kaldes ”Livsrum”, og de nye rådgivninger kommer til at ligge tæt på de kræftbehandlende sygehuse. Nøgleordene for byggerierne vil være tryghed, hjemlighed, åbenhed og nærvær.

Realdania støtter projektet med 50 mio. kr. Støtten fra Realdania giver mulighed for at bygge huse af høj kvalitet, der giver kræftramte de bedst mulige rammer til at komme sig i. Kræftens Bekæmpelse investerer 100 mio. kr. i de nye kræftrådgivninger. Pengene kommer bl.a. ved salg af nogle af de nuværende rådgivninger.

Inspiration til Livsrum-konceptet er hentet fra de såkaldte Maggie Centre i England og Skotland. Maggie Keswick Jencks var havearkitekt og døde i 1995 af brystkræft. Hendes mand Charles Jencks er arkitektskribent, og i forbindelse med Maggies kræftsygdom udnyttede de deres professionelle kompetencer til udvikling af Maggie Centrene: Husene integrerer derfor indholdet i tilbuddene til de kræftramte med bygning, rum og udenomsarealer.

Læs mere om Maggie Centrene på www.maggiecentres.org

Mere information om projektet findes på www.livsrum.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127