23948sdkhjf

Topchef: Mangel på byggematerialer er ”helt vanvittig”

Manglen på byggematerialer får priserne til at stige. Udviklingen blev allerede i sidste uge beskrevet med fokus på byggecentrene, men også andre steder i værdikæden rynkes panderne.

  - Lige nu ser jeg en kæmpe nervøsitet over de prisstigninger, der er i markedet og den knaphed, der er på materialer, som er helt vanvittig og ikke er noget, vi har set tidligere i den størrelsesorden. Det bliver virkelig en udfordring, siger Henrik Mielke, adm. direktør for entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen, i et stort interview med Licitationen - Byggeriets Dagblad.

E&P-direktøren peger på, at materialemanglen rammer bredt.

- Hvid isolering er en mangelvare, som er svær at få fat i. Det gælder også tømmer - plader, krydsfinér og finér i det hele taget. Der er flere af de her produktgrupper inden for trælastdelen, som er presset, siger han.

Dæmper væksten

Det mærker man også hos Saint-Gobain i Danmark, hvor landedirektør Peter Møller peger på, at prishop på eksempelvis metal, træ og råglas har konsekvenser i hele forsyningskæden i byggeriet.

- Det kan muligvis godt lægge en dæmper på væksten, for vi er alle sammen tvunget til at videregive de prisstigninger i markedet, for vi kan ikke selv absorbere dem, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Det bliver dog prisstigninger snarere end materialemangel, der eventuelt hæmmer væksten. Sådan lød vurderingen i sidste uge fra de store byggecentre.

- Så længe, vi er villige til at betale prisen, så er der også varer på hylderne. Det gør vi hele tiden vores for at sikre, siger adm. direktør Henrik Clausen fra Davidsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11