23948sdkhjf

Opkøb: Fynsk familiefirma trækker i Davidsens blå-gule farver

Davidsens Tømmerhandel udbygger nu sin markedsposition på Fyn med købet af den familieejede tømmerhandel XL-Byg Grønfeldt i Langeskov fra indehaver Bo Grønfeldt. Det sker officielt den 1. maj, oplyser den sønderjyske kæde i en pressemeddelelse. 

Sammen med de 20 ansatte fortsætter Bo Grønfeldt Davidsens blå-gule farver med at servicere og rådgive de professionelle håndværkere og gør-det-selv kunder.

– Som en del af Davidsens Tømmerhandel fortsætter vi som en lokalt forankret trælast. Det betyder, at vi her i Langeskov har stor frihed til at levere direkte på de enkelte kunders ønsker og præferencer, forklarer Bo Grønfeldt og påpeger, at tømmerhandelen får adagng til en bredere vifte af leverandører.

Fra sønderjysk til landsdækkende

Davidsen blev grundlagt i 1944 i sønderjyske Vojens, og med 2019-opkøbet af Optimera-kæden fra Saint-Gobain fik kæden ikke alene cementeret ambitionerne om at blive landsdækkende, men voksede også fra den ene dag til den anden til landets tredjestørste kæde på det professionelle marked, kun overgået af Bygma og Stark.

Med overtagelsen gik Davidsen fra 13 til 23 trælaster, og særligt omkring København blev positionen styrket. Med den odenseanske flagskibsbutik, etableringen i Svendborg og nu opkøbet i Langeskvov er der også oprustet betragteligt på Fyn.

Selskabet har 24 afdelinger i Danmark og Grønland samt cirka 1.100 medarbejdere.

Fortsætter den fynske offensiv

Ifølge adm. direktør Henrik Clausen betyder indtoget på Østfyn, at Davidsen nu får endnu bedre muligheder for at servicere kunder i hele det syd- og østfynske område. I forvejen betjener Davidsens flagskib i Odense de professionelle kunder på store dele af Fyn. 

Dermed slår han en streg under, at kæden med opkøbet vil tage yderligere markedsandele på Fyn, hvor kæden for nylig etablerede salgskontor i Svendborg. I den forbindelse lød det fra Henrik Clausen:– Overtagelsen af Grønfeldt er en naturlig udvidelse af vores aktiviteter, hvor vi styrker positionen på Fyn markant med endnu en fremtrædende lokation, siger direktøren.

– Det er kundestrømmen og dermed omsætningen, der afgør, om vi etablerer en fysisk lokation. Vi ville selvfølgelig ikke gå ind i det, hvis vi ikke havde en tro på, at det vil lykkes at gå et skridt videre - det er bare kunderne, der bestemmer i sidste ende. 

Grønfeldt A/S
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 7,9 8,4
Resultat før finansielle poster -0,6 -0,0
Resultat før skat -0,5 0,0
Årets resultat -0,4 0,0
Aktiver i alt 19,3 20,0
Egenkapital i alt 7,5 7,9
Gns. antal fuldtidsansatte 22 22
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2019.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157