23948sdkhjf

Udbyder 16.000 kvm nyt psykiatribyggeri som OPP-projekt

Etape 2 af byggeriet af et nyt psykiatrihospital i Hospitalsbyen i Aalborg Øst bliver nu udbudt som et OPP-projekt; et offentlig-privat samarbejde, hvor projektering, etablering, drift og vedligeholdelse er samlet i én kontrakt mellem en offentlig udbyder og en privat leverandør. Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse. 

Det nye byggeri vil være cirka 16.000 kvm, og derudover skal leverandøren anvise et område på byggegrunden, hvor man kan udvide med 3.000 - 4.000 kvm, men det er Region Nordjylland, der stiller grunden til rådighed for OPP-projektet.

– Leverandørens ansvar er så design, projektering, anlæg og opførelse samt finansiering i byggefasen. Derefter skal leverandøren stå for den udvendige bygningsdrift og vedligehold samt finansiering af dette i en efterfølgende driftsfase på cirka 25 år, forklarer projektdirektør Niels Uhrenfeldt, Nyt Aalborg Universitetshospital, i pressemeddelelsen. 

Ved OPP-kontraktens udløb i år 2050 skal Region Nordjylland så overtage byggeriet til 50 pct. af byggeriets værdi.

Nye tiltag ser dagens lys

Ved at vælge at udbyde denne etape som OPP-projekt kan man samle alle sengeafsnit i Aalborg samt etablere tidssvarende rammer for Børne- og Ungdomspsykiatrien i Hospitalsbyen. Ligesom i byggeriet af første etape bliver alle sengeafsnit også denne gang etableret i terræn.  

I forbindelse med byggeriet af etape 2 ser nye tiltag dagens lys. Det drejer sig blandt andet om et helt nyt samlet spiseforstyrrelsesafsnit for børn og voksne. Ligesom der bliver bygget en hospitalsskole for indlagte børn fra såvel somatikken som Psykiatrien. 

Det nye skoletilbud bygger på en vision, som er udviklet i et samarbejde mellem Psykiatrien og Aalborg Kommune, der driver skolen. 

Til maj næste år vil man ifølge Niels Uhrenfeldt kunne træffe beslutning om, hvem der skal stå for projektet.

Byggeriet forventes klar til brug medio 2025. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109