23948sdkhjf

Nordjysk vinduesfabrik lander stor ordre i Norge

Venstres Hus i Oslo genopbygges med passivhusvinduer fra Scandia-Windows A/S. For den nordjyske virksomhed er der tale om en leverance på 400-500 elementer.
I juli 2011 blev det centrale Oslo rystet af en bombesprængning, som bragte mange følgeskader med sig.

Venstres Hus, et vinkelbyggeri i otte etager, ligger 3-400 meter fra gerningsstedet fik alle sine vinduer og døre smadret af trykbølgen fra eksplosionen.

Kort tid efter ulykken fik Scandia-Windows en henvendelse fra nordmændene, som gennem Passivhaus Darmstadt i Tyskland, havde fundet frem til firmaet fra Ulsted i Nordjylland. Dialogen endte med, at Venstres Hus bestilte 200 dobbeltvinduer, svarende til op mod 500 standardelementer.

- Ledelsen i Venstres Hus havde fire grundlæggende krav. Vinduerne skulle være certificerede og højtisolerende, de skulle være udført i hårdttræ, og endelig skulle de i udtryk fremstå som de hidtidige teakvinduer. Gennem et tæt samarbejde med ledelse, arkitekt, byantikvar og mange prøver, nåede vi i mål med en løsning i kebony/kork/fyr, fortæller Kenneth Klausen, indehaver af Scandia-Windows.

Hul igennem på eksportmarkederne
For Kenneth Klausen og Scandia-Windows kommer opgaven i Oslo i kølvandet på flere eksportleverancer i Skandinavien.

Således falder leverancen sammen med igangsætning af 1. etape til en samlet ordre på 29 passivhuse i indsejlingen til Norge. Kenneth Klausen fortæller, at projektet har været under udvikling det seneste år, og at det efter planen skal følges op af yderligere 40 huse i 2. etape.

- Norge er et stadigt voksende marked for vore certificerede produkter, og vi oplever dagligt henvendelse fra både arkitekter, entreprenører og bygherrer. Også i Sverige har man fået øjnene op for vores Darmstadt-certificerede passivhusvinduer, og her har vi netop leveret træ/kork/alu-elementer til en passivhus børnehave i Skövde, og yderligere ordrer på to passivhusskoler er på vej, oplyser Kenneth Klausen.

Udover det nordiske marked mærker virksomheden også interesse fra England og Irland, og de første passivhus-projekter til disse lande blev leveret ultimo 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125