23948sdkhjf

Boligbygger vinder de første 75 hjem i ny Odense-forstad

Det bliver Dansk Boligbyg, som skal bygge de første boliger i "Fremtidens Forstad" i Årslev syd for Odense, der er tænkt som en bæredygtig og spændende bydel. 

Ejendomsselskabet Humlebo Gruppen står bag projektet med 75 boliger med et etageareal på 7.200 kvm, der opføres på de to første byggeretter i området, som selskabet i januar i år fik i lov at købe af Faaborg-Midtfyn Kommune.

Bebyggelsesplanen tager ifølge Dansk Boligbyg afsæt i det fynske herregårdslandskab, og består af tre boligklynger, hver med fire-seks gårde. Hver gård får sin egen identitet, og eksempelvis er belægningsoverfladerne i de tre fælles gårdrum som en reference til de traditionelle gårdspladser belagt med perlesten i forskellige farvegrupper. 

I bebyggelsens tre "gårde" - Ågård, Agergård og Enggård - indgår der fem boligtyper i forskellig udstrækning. De fordeler sig på tre tæt-lav typer i from af dobbelthuse på 90 kvm, rækkehuse på henholdsvis 90 kvm og 122 kvm, og to etagebolig-typer på henholdsvis 78 kvm og 98 kvm i 4-plans bygninger. Alle boligtyper får en husdybde på 10 meter samt karnapper, trappetårne og skure som knaster på bebyggelsen, der udføres med facade i træbeklædning, mens øvrige facader udføres som muret byggeri.

Fra entreprenøren lyder det, at den samlede bebyggelse skal fremstå med et helhedspræg af bæredygtigt byggerim hvilket understreges ved materialevalg skal være med til at sikre en DGNB-Guld certificering.

Archidea og Lytt er arkitekter på projektet og og OBH er rådgivende ingeniører.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125