23948sdkhjf

Fynsk firma vinder de første boliger i ”Fremtidens Forstad” ved Odense

Den første investor i Fremtidens Forstad i Årslev syd for Odense er nu på plads. Det er ejendomsselskabet Humlebo Gruppen, der har fået lov at købe de to første byggeretter på baggrund en udbudsrunde Faaborg-Midtfyn Kommune havde kørende i efteråret 2020. 

Det skriver Faaborg-Midtfyn Kommune i en pressemeddelelse. 

Humlebo Gruppen bygger i alt 75 lejeboliger af varierende typer og størrelser, så der både bliver attraktive boliger for børnefamilier, singler og seniorer. Boligerne bliver fordelt på dobbelthuse, rækkehuse og lejligheder med et boligareal mellem 78 og 122 kvm.

Fremtidens Forstad i Årslev

Faaborg-Midtfyn Kommune mål med ”Fremtidens Forstad” i Årslev er en ny og bæredygtig bydel med 500 boliger, hvor man – som så mange andre udviklingsområder – sætter fællesskaber, nærhed til naturen og bæredygtighed i centrum. Den ambition indebærer mere konkret, at bydelen udvikles med et mål om at opnå DGNB-guldcertificering af hele området.

Humlebo Gruppens købsoplæg er udarbejdet med afsæt i Vandkunstens vinderforslag i arkitektkonkurrencen om en bæredygtig bydel, der blev gennemført i efteråret 2018. Det kommende byggeri er tegnet af Archidea Arkitekter og Lytt Architecture.

– Humlebo Gruppen har præsenteret et købsoplæg, der ligger helt i tråd med det, vi ønsker at skabe i Årslev. Nemlig et byområde med fokus på bæredygtighed og fællesskaber på tværs af generationer, siger Faaborg-Midtfyns borgmester, Hans Stavnsager (S), i pressemeddelelsen. 

Som led i udviklingen af den nye bydel vedtog Faaborg-Midtfyn Kommune i november 2019 at investere 150 mio. kr. i området frem mod 2023. Pengene går til infrastruktur, en ny daginstitution, udvikling af en ny bymidte og bypark samt forberedelse til etablering af den nye bæredygtig bydel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11