23948sdkhjf

Gennemarbejdet koncept bag 125 nye lavenergi-boliger

”Langhusene” i Hvidovre er det første af en række utraditionelle byggeprojekter, der nu skyder op rundt om i landet. Bascon er med hele vejen fra udvikling til opførelse.
På Dybenskærvej i Hvidovre står i alt 125 lavenergiboliger i projektet Langhusene nu færdige og udgør dermed det første boligprojekt, der er blevet opført efter konceptet AlmenBolig+.

Det utraditionelle koncept for præfabrikerede lavenergihuse skal sikre boligforeninger et billigere alternativ til traditionelt nybyggeri uden at gå på kompromis med kvalitet og driftsomkostninger.

- Langhusene og de øvrige AlmenBolig+ projekter er kendetegnet ved høj kvalitet for pengene. De præfabrikerede boliger bliver nemlig bygget i en tør fabrikshal, hvor vind og vejr ikke påvirker kvaliteten. Samtidig opnår bygherren en utrolig hurtig proces, når de færdige boliger ankommer til byggepladsen. Her kan der opføres seks boliger om dagen, fortæller projektchef Ove Neumann fra rådgivningsvirksomheden Bascon, der har deltaget i processen fra de tidligste faser.

Fokus på de tidlige faser
Bag Langhusene i Hvidovre står boligforeningen KAB, der i samarbejde med boligforeningerne Domea og 3B har udviklet AlmenBolig+. Selve udformningen af de præfabrikerede boliger er skabt af ScandiByg, ONV Arkitekter, Ellehauge & Killemoes og Bascon.

For at skabe succes med byggeriet af Langhusene såvel som de fremtidige projekter efter konceptet AlmenBolig+ har teamet bag de præfabrikerede boliger gjort et grundigt forarbejde. Det har betydet en udviklingsfase med opførelse af to prøveboliger, hvor Bascon har været med til at kvalitetssikre boligproduktionen gennem tværfaglig granskning.

- Det har været vigtigt for os at sikre, at vi gør tingene rigtigt fra starten, så vi leverer et byggeri i god kvalitet uden overraskelser for kunden eller beboerne. Derfor har vi sammen med det øvrige team gjort meget ud af at udnytte hver vores kompetencer helt fra de allertidligste faser af udviklingen og gennem hele processen, forklarer Ove Neumann.

Bascons arbejde har blandt andet været med til at sikre, at Byggeskadefondens byggetekniske krav overholdes, ligesom der har været fokus på at opnå en optimal driftsmæssig kvalitet i boligernes fulde levetid.

Hurtigt byggeri med præcis projektering
Ud over at være involveret i den tidlige udviklingsfase har Bascon også spillet en central rolle i selve byggeprocessen af Langhusene. Virksomhedens ingeniørafdeling har nemlig stået for byggemodning af grunden og projektering af kloak-, vvs- og elinstallationer i jorden. Det har bidraget til en nem og effektiv opførelse af de præfabrikerede boliger på byggepladsen.

- De præfabrikerede boliger stiller store krav til korrekt placering af rør til diverse installationer for at opnå en hurtig byggeproces. Samtidig er vi med 125 boliger oppe i en volumen, hvor logistikken giver udfordringer i form af de mange aktører på byggepladsen og en tidsplan, der skal overholdes,” forklarer ingeniør Morten Kaas fra Bascon.

Ud over Langhusene i Hvidovre er Bascon og det øvrige hold bag AlmenBolig+ og de præfabrikerede boliger allerede i gang med at opføre yderligere godt 300 boliger i København, Herlev, Køge og Mårslet ved Aarhus. På landsplan er der i alt planlagt 600-800 boliger efter samme koncept.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11