23948sdkhjf

Kant Arkitekter vinder renoveringsopgave

Sammen med KUBEN Management har Kant Arkitekter vundet opgave om teknisk rådgivning på energirenoveringer af otte bygninger for Københavns Ejendomme.
Kant Arkitekter og KUBEN Management har vundet en ny energirenoveringsopgave for Københavns Ejendomme.

Arbejdet omfatter bistand vedrørende arkitekt- og ingeniørarbejde i forbindelse med renoveringer og energirenovering på otte ejendomme med 24-timers ophold.

Aftalen er en del af en rammeaftale, som arkitektfirmaet har indgået med Københavns Ejendomme. De tidligere opgaver har ligeledes haft fokus på energirenoveringer.

Omfattende CO2-fortrængning
I opgaven er det centralt, at opnå den energibesparelse og CO2-fortræning, som er defineret på de enkelte ejendomme og at alle renoveringer udføres i 2012. I processen er man nu så langt fremme, at man er kommet frem til, at den samlede CO2-fortrængning bliver på ca. 800 ton årligt.

- Boligerne bliver opgraderet. Både hvad angår tekniske installationer og bygningerne. Og de bygningsændringer, der bliver foretaget, har en tilbagebetalingstid på 10 år, forklarer Uffe Bay-Smidt fra Kant Arkitekter.

Skal ikke have hovedet under armen
Arbejdet med energirenoveringer bør dog også ses i sammenhæng med Kant Arkitekters omfattende kompetencer på området. Kompetencer som firmaet har opbygget siden 1980erne, hvor man begyndte at arbejde med byfornyelse. Disse erfaringer danner en rygrad i afdelingen for energirenoveringer, som indenfor de seneste år er blevet et stadig større område.

På trods af den store fokus og de potentielle gevinster der er ved energirenoveringer, skal arbejdet overvejes nøje lyder budskabet.

- Det skal ikke gøres med hovedet under armen. Det skal gøres med blik for totaløkonomien i renoveringerne, slår Uffe Bay-Smidt fast overfor Building Supply og understreger, at man skal se på bygningen og driften under et hele, hvilket det kræver dygtige rådgivere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109