23948sdkhjf

Opfører kæmpe Cobe-tegnet ladestation på Fyn

28 elbiler vil kunne oplades på samme tid, når Clever har opført sin største lynladestation på Fyn, som er tegnet af arkitekterne fra Cobe. 

Allerede i sensommeren 2021 forventer ladeoperatøren Clever at kunne tage første spadestik til den nye lynladestation, der placeres ved Odense, og den forventes at stå færdig i første kvartal af 2022.

Meningsfuld oplevelse

Med lynopladning bliver det muligt at lade elbilen op på cirka 15 minutter, når stationen står klar. Men det er ikke nok med det. Clever vil gøre selve ladeoplevelsen til en meningsfuld oplevelse, derfor opføres den i Clevers design, der har vundet flere internationale design- og arkitekturpriser og er senest blevet nomineret til Mies van der Rohe Award, der er EU's anerkendte arkitekturpris, som hylder moderne arkitektur.

- Vi vil ikke kun køre tingene smartere i hverdagen og sikre masser af ladepunkter til elbilisterne. Vi vil også sikre, at den pause bliver så meningsfuld som muligt. Derfor vil alle vores lynladestationer blive opført i vores design, som er skabt til at give dig en mental pause på farten, hvor både du og bilen kan lade batterierne op i de grønne og rolige omgivelser, inden turen går videre, siger Casper Kirketerp-Møller.

I efteråret lancerede Clever en mål om at opsætte minimum 500 lynladepunkter i hele landet, men da antallet af elbiler er stærkt stigende, arbejder virksomheden allerede nu på også at øge målet af lynladepunkter markant.

Seneste investering

Den nye lynladestation er blot den seneste af flere gode nyheder for de fynske elbilister. De seneste to år er antallet af elbilister fordoblet i Odense, og derfor gav By- og Kulturudvalget i april tilladelse til, at Clever kan etablere 50 nye offentlige ladepunkter i kommunen. Dermed går Odense fra 18 til 68 offentlige ladepunkter.

- Heldigvis ser det ud til, at odenseanerne gerne vil vælge elbiler, og det er en positiv udvikling, som vi skal understøtte. Lynladestationen ligger på den måde fint i forlængelse af den øvrige opgradering af ladefaciliteterne, vi er i gang med. Til sammen skal det sikre, at man som elbilist kan lade nemt og ubesværet i hele kommunen, siger Christoffer Lilleholt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125