23948sdkhjf

Odense giver byudvikling og arkitektonisk kvalitet et løft

Et nyt Arkitekturråd for 2022-2024 skal give en hjælpende hånd til de store udviklingsprojekter Odense Kommune har i støbeskeen.

Arkitekturrådets input skal være med til at styrke byplanmæssig og arkitektonisk kvalitet i udviklingen af hele Odense. Det vil ske med blik på både strategi og udførelse, helhed og detalje - og ikke mindst sammenhængen imellem, lyder i en pressemeddelelse fra kommunen.

På samme måde skal rådet bidrage til at styrke og samtænke byudviklingen og den fysiske planlægning inden for klima og bæredygtighed. Dette skal ske med forankring i byens identitet og vedtagne strategier inden for blandt andet arkitektur, biodiversitet og grøn storby - og dertil med fokus på at skabe robusthed i planlægning og udvikling af byen, som det formuleres.

Arkitekturrådet kan være med til at folde potentialer ud mellem det at tænke bæredygtig byudvikling og inspirere med eksempler og referencer til realisering.

– Medlemmerne har en faglig indsigt og et overblik fra løsninger i andre byer, som vi politikere har gavn af i arbejdet med at sætte retning og skabe rammerne for det gode liv i Odense. Rådet kender arkitekturens og byudviklingens historie, og med medlemmernes input kan vi kvalificere fremtidens løsninger i Odense, siger rådmand Søren Windell (C) i pressemeddelelsen.

Seks medlemmer

Det nye arkitekturråd består af tre medlemmer fra det forrige arkitekturråd samt tre nye, og det skaber sammenhæng med det tidligere råds arbejde og giver plads til nye synspunkter og vinkler.


De seks eksterne fageksperter er:

 • Jan Albrechtsen, Arkitekt MAA, partner hos Vandkunsten.
 • Susanne Renée Grunkin, Kreativ leder og Kompetenceleder for bæredygtighed hos Arkitema
 • Claus Bech-Danielsen, arkitekt MAA, professor ved BUILD Aalborg Universitet. Ny
 • Christian Tilma, arkitekt MAA, associeret partner i Praksis Arkitekter. Ny
 • Nicolai Carlberg, etnolog og indehaver af Carlberg
 • Signe Cold, arkitekt MAA, partner i Entasis. Ny

Medlemmerne mødes fire gange om året og skal komme med anbefalinger og input til byudvikling og arkitektur ud fra hver deres faglige vinkel og tilgang. De skal komme med bud på, hvordan kvaliteten i byudviklingen bliver høj og så det bidrager til at styrke udviklingen af den gode bæredygtige by.

Arkitektrådet i Odense 2022-24

Arkitekturrådets seks medlemmer er udpeget af følgende:

 • Et medlem udpeget af Akademisk Arkitektforening (Jan Albrechtsen)
 • Et medlem udpeget af Dansk Landskabsarkitekter (Susanne Renée Grunkin)
 • Et medlem udpeget af Build Aalborg Universitet (Claus Bech-Danielsen)
 • Et medlem udpeget af Byforening Odense (Christian Tilma)
 • To medlemmer udpeget af Odense Kommune (Nicolai Carlberg og Signe Cold)

Arkitekturrådet nedsættes for en toårig periode fra 2022-2024. Perioden løber fra rådets første møde i 2022 og to år derfra.

Arkitekturrådet skal understøtte By- og Kulturforvaltningens arbejde og de politiske beslutninger samt bidrage med ny viden og perspektiver, der kan understøtte forvaltningens arbejde og de politiske beslutninger i retning af øget kvalitet i byudviklingen. Rådets arbejde understøttes og faciliteres af afdelingen Byudvikling, men forventningen er, at flere fagområder og forvaltninger kan have relevante sager og emner til drøftelse i rådet.

Kilde: Odense Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125