23948sdkhjf

Bam begynder byggeri af 900 millioners skole

I Ørestaden på Amager er der en ny firesporet skole på vej med plads til 1.200 elever, Skolen på Hannemanns Allé. En skole, der betegnes som ét af Københavns mest ambitiøse skolebyggerier med svømmehal, idrætshal og madskole under samme tag. 

Bam Danmark er totalentreprenør og opfører skoleprojektet i samarbejde med Rubow Arkitekter, Nøhr & Sigsgaard Arkitekter og Rambøll Rådgivende Ingeniører. 

Byggestart på det 900 mio. kr. store skoleprojekt blev markeret fredag 4. juni med deltagelse af tre københavnske borgmestre; overborgmester Lars Weiss (S), børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) og kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å). Det skriver Københavns Kommune Økonomiforvaltningen i en pressemeddelelse. 

Skolebyggeriet bunder i, at der med mange nye børnefamilier i Ørestaden er behov for mere skolekapacitet og flere fritidstilbud for børn, unge og lokalmiljø. 

Skolen skal huse både læring i dagtimerne og unikke faciliteter for kultur- og fritidstilbud resten af dagen. Der bliver blandt andet gode faciliteter for springgymnastik. Visionen er, at skolen skal danne ramme om socialt liv, fællesskab og byliv i Ørestaden. Dens arkitektur er desuden tænkt, så den skaber mange anvendelsesmuligheder med fx tagflader, der kan benyttes til udendørs undervisning og aktiviteter. 

Der går cirka 900 mio. kr. til den nye skole på Hannemanns Allé, har Københavns Kommune tidligere oplyst. Der er afsat en anlægsbevilling på 200 mio. kr. til opførelse af svømmehal og 571 mio. kr. til skole og idrætshal. Desuden sættes der penge af til genhusning, leje af pavilloner, tidlig opstart af skolen og udvendigt vedligehold af skolen samt drift af idrætshal og svømmehal.

Fakta: Skolen på Hannemanns Allé 

  • Skolen bliver firesporet med svømmehal, idrætshal og madskole. Svømmehallen bliver åben for offentligheden. 
  • Bam Danmark er totalentreprenør og opfører skoleprojektet i samarbejde med Rubow Arkitekter, Nøhr & Sigsgaard Arkitekter og Rambøll Rådgivende Ingeniører. 
  • Der er afsat en anlægsbevilling på 200 mio. kr. til opførelse af svømmehal og 571 mio. kr. til skole og idrætshal. 
  • Byggeriet får en miljøcertificeringsstandard på DGNB guldniveau. 
  • Skolen forventes at stå færdig i sommeren 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172