23948sdkhjf

100 år i rådgivningsbranchen

Brev fra Dronningen er det ikke blevet til endnu, men ikke desto mindre fylder en af Danmarks førende rådgivningsvirksomheder, Alectia, 100 år den 1. april.
I 1912 blev ingeniørvirksomheden Birch & Krogboe grundlagt, og i 2008 skiftede virksomheden navn til Alectia.

I starten af Alectias virke for 100 år siden var arbejdsområderne især hospitalsbyggeri og boligbyggeri. Alectia er stadig en af de allerstørste rådgivere inden for byggeri herhjemme. Navitas, Urban Mediaspace og DNU i Aarhus samt Novo Nordisks nye domicil i Bagsværd er blot nogle af de igangværende projekter.

Meget mere end byggeri
I dag har Alectia styrket sin markedsposition med 11 strategiske opkøb gennem de sidste syv år. Det har bragt virksomheden ud på de internationale markeder, og Alectia er eksempelvis den største uafhængige rådgiver til bryggerier i hele verden, og rådgiver desuden mejerier, slagterier og fødevarevirksomheder herhjemme og i udlandet.

For et år siden fik Alectia ny topchef, da Jens Moberg tiltrådte som adm. direktør:

- Det har været meget lærerigt og inspirerende at sætte sig i spidsen for en 100-årig rådgivnings- og konsulentvirksomhed. Ingeniører har per definition været med til at bygge verden op, og det er da unikt, at vores virksomhed eksempelvis har været med til at opføre halvdelen af hospitalerne herhjemme, siger han og fortsætter:

- Selvom vi er 100 år, har vi stadig en helt speciel evne og rolle i samfundet til at udtænke bæredygtige og helhedsorienterede løsninger. Vi har netop afholdt en skybrudskonference med fokus på klimaforandringerne, så der er hele tiden nye udfordringer i samfundet, der skal løses. Som rådgivningsvirksomhed skal vi om nogen være fremme i skoene og udvikle nye innovative løsninger.

- Vi kan i dag tage en hvilken som helst kunde i hånden og rådgive om alt lige fra byggeri, vand, energi, miljø, til optimering af processerne og sørge for, at medarbejderne har et ordentligt arbejdsmiljø. Jeg er sikker på, at vi også fremover vil være med til at gøre en forskel i flere 100 år ude i fremtiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078