23948sdkhjf

Trio med tidligere direktør og medejer i Buus i front starter nyt anlægsfirma

En tidligere direktør og to medarbejdere i et af Jyllands største anlægsgartnerfirmaer Buus A/S går nu solo med egen virksomhed, Gartner & Co A/S, der har adresse i Gistrup ved Aalborg.

I spidsen som adm. direktør står Martin Linnemann, forhenværende direktør og medejer af Buus. Han har slået pjalterne sammen med Inger Røjkjær og Kristian Nielsen, der har opsagt deres stillinger som henholdsvis havearkitekt og belægningsekspert i anlægsgartnerfirmaet. 

– Vi synes, vi har nogle idéer til branchen, og qua vores erfaring har vi også fundet ud af en anden måde at gribe det an på. Ikke fordi der er noget forkert i, hvordan andre gør det. Men når man er en mindre organisation, som vi bliver, er der kortere fra tanke til handling, siger Martin Linnemann i en pressemeddelelse om etableringen af Gartner & Co. 

– Og så vil vi gerne prøve nogle ting af omkring havedesign og rådgivning, som vi også synes kunne give mere mening at lave i et mindre regi, uddyber han. 

Martin Linnemann ejer 60 pct. af firmaet, mens Inger Røjkjær og Kristian Nielsen ejer henholdsvis 35 og 5 pct. 

Mere iværksætter end driftsmand 

Martin Linnemann begrunder sit valg med, at han blandt andet gerne vil være en del af ejerkredsen i et firma igen. 

Fra 2011 til 2019 var han direktør og medejer af det aalborgensiske anlægsgartnerfirma Buus & Co. I 2019 fusionerede firmaet med Buus Anlægsgartner ApS og blev til Buus A/S, der i dag har cirka 130 ansatte.

I den forbindelse skiftede Martin Linnemann direktørposten ud med en stilling som afdelingschef i Aalborg. Han solgte i 2020 sin ejerandel og trådte i september ud af firmaet. 

– Jeg er jo mere iværksætter, end jeg er driftsmand. Og når et firma når en vis størrelse, er det mere en driftsmand, der er brug for. Med Gartner & Co har jeg et ønske om at få fod under egen forretning igen og være med til at sætte mit præg. At komme tilbage til rødderne for nu at blive i gartnersproget, siger Martin Linnemann. 

Hul mellem landskabsarkitektens tegningerne og gartnerens bord 

Gartner & Co. henvender sig både til virksomheder og private haveejere i Nordjylland. Firmaet tilbyder også at hjælpe mindre kolleger i branchen med have- og anlægsdesign. 

– Vi kan se, at der er et hul i markedet. Fra landskabsarkitekten slipper tegningerne og til det lander på gartnerens bord er der et hul, hvor der er brug for rigtig meget havedesign og brug for meget rådgivning. Det har mange anlægsgartnerier ikke tid til, fordi mester og alle ansatte er ude i marken, vurderer Martin Linnemann. 

Han forventer, at firmaet den kommende tid skal ansætte en håndfuld gartnere. 

– Vi skal nok være en otte-ti mand, fortæller direktøren.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141