23948sdkhjf

Klitmøller åbner Det gode liv ved kysten

Lørdag den 31. marts indvies det nye foreningshus Hummerhuset og Foreningsvejen i Klitmøller.
Et nyt foreningshus og en lang strandpromenade indvies den 31. marts 2012 i Klitmøller i Thisted Kommune. ”Hummerhuset” og ”Foreningsvejen”, som de to nye tilflyttere hedder, åbner Klimøllers storslåede kyst og skaber et nyt samlingssted til glæde for surfere og fiskere, beboere og turister i området.

I det nye Hummerhus er der plads til områdets surfere og biologer. Huset er tegnet af Force4 Architects og rummer foruden køkken, omklædningsfaciliteter også møde- og samlingslokaler.

Foreningsvejen er en ca.400 meter lang strandpromenade i beton, der - med handicapvenlige ramper i begge ender - gør kysten til et af de få steder i landet, der er tilgængelig for bevægelseshæmmede og folk med barnevogn. Foreningsvejen er også beregnet til ophold. Foreningsvejen er tegnet af landskabsarkitekt Preben Skaarup, Aarhus.

Fremhæver de særlige kvalitetet
Hummerhuset og Foreningsvejen er første led i projektet ’Det gode liv ved kysten’. Projektet bygger på Thisted Kommunes særlige kvaliteter: Lange, hvide sandstrande, det vilde Vesterhav og store, uspolerede naturområder med Danmarks første nationalpark.

Konkret skaber projektet bedre tilgængelighed og faciliteter i kystbyerne Klitmøller, Vorupør og Krik - tre populære surf-steder. I Krik genopføres et gammelt pakhus, så det kan bruges til natur- og kulturformidling med udekøkken og shelterplads, der giver mulighed for simpel overnatning. I Vorupør anlægges ’Foreningsvejen’, der på samme måde som Foreningsvejen i Klitmøller, skaber bedre adgang til stranden og forener forskellige aktiviteter langs kysten.

’Det gode liv ved kysten’ er en del af partnerskabsprojektet Mulighedernes Land, der gennemføres af Realdania, Thisted kommune, Lollands Kommune og Bornholms Regionskommune. Mulighedernes Land handler om at udvikle og afprøve nye veje til udvikling i Danmarks yderområder, der kan understøtte rekreation, bosætning og turisme. De nye strategier udvikles og afprøves gennem en række konkrete demonstrationsprojekter i de tre kommuner i partnerskabet.

Fakta: Hummerhuset og Foreningsvejen
Totalrådgiver : Landskabsarkitekt Preben Skaarup, Aarhus

Underrådgivere : Ingeniørfirmaet Jelcon, Viborg og Force4 Architects (Hummerhuset)

Hummerhuset
• Areal Hummerhuset: 237 m2
• Areal Annex: 30 m2
• Areal tagterrasse: 267 m2
• Areal terrasse omkring Hummerhuset: 320 m2
• Anlægsomkostninger: 5.2 millioner kr. ex. moms

Håndværkere på Hummerhuset
o Murerfirma Ralph Marx, Hørdum
o Tømrerfirmaet Åge Pedersen, Heltborg
o Skjoldborg VVS
o Elektrikeren Thy, Thisted
o Malerfirmaet Steen Hove Pedersen, Hurup

Foreningsvejen
• Rampe vest: 560 m2
• Rampe øst: 520 m2
• Opholdsarealer: 600 m2
• Foreningsvejen: 1200 m2
• Parkeringsareal: 1800 m2
• Anlægsomkostninger: 4.4 millioner kr.
• Entreprenør: Bodilsen A/S, Hanstholm
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111