23948sdkhjf

Hybel køber nordjysk husbygger

Opdateret 23. juni med information om de tre selskaber i Stenhøj Husene.

Typehusfirmaet Hybel overtager sommerhusfirmaet Stenhøj Husene i Frederikshavn og får dermed fritidsboliger i sortimentet. 

Mens Hybel siden stiftelsen for fem år siden har afleveret mere end 1.500 huse, har den nordjyske virksomhed, der blev stiftet af tømrermester Keld Nielsen i 1962, leveret mere end 3.500 huse. De to direktører for og ejere af Stenhøj Husene er Frank Larsen og Kristian Karlsen. 

Flere selskaber skifter hænder

Stenhøj Husene består af tre selskaber, og det er disse selskaber Hybel har købt. 

Selskaberne hedder:

Stenhøj Husene A/S

Stenhøj Husene Produktion A/S

Stenhøj Træbyg A/S

Disse selskaber, som altså tilsammen udgør Stenhøj Husene, havde i sidste regnskabsår et overskud før skat på cirka 16 mio. kr.

– Frank, Kristian og jeg har fulgt hinanden i årevis, da vi jo alle har en lang erfaring bag os i typehusbranchen, selvom det er inden for to forskellige segmenter, udtaler Hybels stifter og bestyrelsesformand, Michael Mortensen, i en pressemeddelelsen om handlen. 

– Idéen om at koble Hybel og Stenhøj Husene er opstået gradvis gennem de senere år, da begge parter har været nysgerrige på mulige synergieffekter, fortsætter han. 

Årtiers erfaring med træbyggeri 

Stenhøj Husene, som ifølge sin hjemmeside har omkring 50 fast tilknyttede medarbejdere, har i årtier bygget fritidshuse i træ, og virksomheden har stærke kompetencer på feltet. 

– Det er vores DNA. Vi er oprindeligt et tømrerfirma. Det er klart, at vi ser frem til at lære Hybel-folkene lidt om at bygge i træ, udtaler Stenhøj Husene-direktør Kristian Karlsen med et smil på læben. 

– Stenhøj Husene tilfører nogle kompetencer til Hybel, som vi ikke besidder i dag, og så kan det være, at vi kan lære Stenhøj Husene noget den anden vej, udtaler Hybel-direktør Brian Langvad. 

Fortsætter som hidtil 

Både Hybel og Stenhøj Husene fortsætter efter overtagelsen som hidtil som selvstændige virksomheder, og handlen får ingen umiddelbar betydning for hverken kunder, leverandører eller medarbejdere. 

– Vi fortsætter driften af Hybel og Frank og Kristian fortsætter driften af Stenhøj Husene også som medejere. Men vi vil selvfølgelig i samarbejde med Frank og Kristian forsøge at finde nye veje til at forbedre de to virksomheder og ikke mindst lære af hinanden, udtaler Brian Langvad og slutter: 

– Så må vi se, hvad der kan komme ud af det.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11