23948sdkhjf

Himmerland sætter tal på renoveringsgevinster

Den store nordjyske almene boligorganisation Himmerland Boligforening har de senere år gennemført en række omfattende renoveringer af afdelinger, blandt i det østlige og det vestlige Aalborg. 

Det kan ses både ude og inde, og nu har den store nordjyske almene boligorganisation dokumentation for, at også den enkelte afdelings driftsøkonomi har fordel af et renoveringsprojekt. 

– I forbindelse med renoveringerne har vi som en del af vores grønne omstilling omdannet boliger og afdelinger, så de nu er langt mere bæredygtige end hidtil, siger direktør Ole Nielsen i en pressemeddelelse fra organisationen, som råder over mere end 7.000 lejeboliger. 

– Fra 2014 til i år har vi alene i Kildeparken i det østlige Aalborg renoveret flere end 1.000 boliger og det har betydet store energibesparelser. På Ravnkildevej har vi beregnet besparelsen til 40 pct., mens den på Blåkildevej er 44 pct. – og på Fyrkildevej er effekten en halvering af energiforbruget, uddyber han.

De store besparelser skyldes ifølge Himmerland Boligforening flere forhold. For alle afdelinger gælder først og fremmest, at klimaskærmen; vægge, vinduer, lofter og gulve er isoleret langt bedre og mere tæt efter renoveringen, hvilken giver en betydelig reduktion i energiforbruget. Desuden er selve varmeinstallationen gjort mere effektiv, hvilket gør det muligt at anvende lavtemperaturfjernvarme. Blandt andet er de hidtidige, dårligt isolerede jordrør blevet erstattet af nye, der er langt bedre til at bringe energien derhen, hvor den skal være. 

– På Fyrkildevej har vi desuden installeret ventilationsanlæg med varmegenvinding, hvilket tydeligvis også bidrager til et lavere energiforbrug. Og så er der installeret vandmålere, så beboerne bedre kan overvåge deres faktiske koldt- og varmtvandsforbrug og kun betaler for det vand, de selv benytter. Det er tydeligt, at det også bidrager positivt til miljøregnskabet, siger Ole Nielsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125