23948sdkhjf

Gammelt hospital omdannes til bo- og uddannelsessted

Stubbekøbings tidligere tuberkulosehospital omdannes nu til moderne bo- og uddannelsessted for unge. Projektet støttes af Realdania og Det Obelske Familiefond.
Det tidligere Stubbekøbing By- og Amtssygehus får nyt liv takket være donationer fra Realdania og Den Obelske Familiefond.

Bygningen, som blev opført for 99 år siden med 25 sengepladser, blev ombygget i 1945 som led i kampen mod tuberkulose men allerede nedlagt igen i slutningen af 1950'erne. Nu omdannes den gamle bygning til et moderne bo- og uddannelsessted med plads til unge med forskellige psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. STU uddannelsen LivogJob står bag projektet.

Det tidligere tuberkulosehospital er tegnet af den lokale arkitekt Kildedal og er tydeligt præget af datidens fremherskende Bedre Byggeskiks bevægelse. Bygningen er i kraft af sin størrelse et markant element i området. Den indgår i et fint samspil med kvarterets villaer og har stor kulturhistorisk værdi for Stubbekøbing. Det nye bo- og uddannelsessted vil tilføre bygningen liv og sikre dens fortsatte eksistens.

Teknisk og arkitektonisk opgradering
Samtidig med den indvendige ombygning, vil bygningen blive opgraderet arkitektonisk og teknisk, hvilket bl.a. betyder forbedring af husets isolering, udskiftning af tag, vinduer og døre samt at bringe huset i forsvarlig brandsikret stand – og endelig skal en tidligere opført tilbygning fjernes, hvilket vil styrke bygningens arkitektoniske udtryk og dermed dens kulturhistoriske værdi.

- Koblingen mellem den bevaringsværdige bygning og det faglige uddannelsestilbud til de unge, der ikke kan rummes i det normale uddannelsessystem, er et fint udtryk for en social bæredygtig tankegang, som kan styrke aktiviteten i et af Danmarks yderområder, siger Eske Møller, projektleder i Realdania.det gamle tuberkulosehospital er samtidig et godt eksempel på en nutidig anvendelse af Stubbekøbing historiske bygningsarv.

I maj måned afholdes der en indbudt licitation, hvorefter renoveringen kan gå i gang. Det er planen, at bygningen vil stå færdigrenoveret og indflytningsklar i 2013.

Projektets samlede økonomi er på ca. 20 mio. kr. Realdania har bevilget 11 mio. kr. til projektet, og Det Obelske Familiefond bidrager med 2,4 mio. kr. STU uddannelsen LivogJob finansierer selv den resterende del.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094