23948sdkhjf

NRE bygger 143 boliger i kanalby – yderligere 300 venter

Der er for alvor blevet sat gang i opførelsen af AP Pensions 143 boliger i Carolinelunden, der er en del af Kanalbyen i Fredericia. 

NRE Denmark står som totalentreprenør for byggeriet, hvor AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, netop har markeret første spadestik. Det skriver selskabet i en pensionsselskabet i en pressemeddelelse. 

De 143 lejeboliger er fordelt på 128 lejligheder, 10 rækkehuse og fem town houses i to etager. Lejlighederne opføres med stor variation i størrelserne fra 45 til 125 kvm. Boligerne er fordelt på to byggefelter, som AP Pension har købt af Kanalbyen, der er ejet af Fredericia Kommune og Realdania By & Byg. 

– Med boligernes forskellige størrelser vil de kunne appellere til folk i alle aldre, siger adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, konstaterende i meddelelsen og peger på, at de kommende beboere får Lillebælt på den ene side og Fredericias gamle historiske centrum på den anden side. 

De 143 boliger, der alle bliver svanemærkede, får enten altaner eller private terrasser. Herudover kommer der en stor fælles gård, der ligger i forbindelse med den store park Søndervold, der er ved at blive opført. Fra et fælles orangeri bliver der desuden udsigt til Lillebælt. 

En tredjedel af helheden 

Starten på byggeriet i Carolinelund er samtidig starten på en samlet plan for 450 lejeboliger og en promenade med kunstoplevelser, som AP Pension og Kanalbyen præsenterede i december 2019. Med mere end 38.000 etagemeter var aftalen på daværende tidspunkt den hidtil mest voluminøse i den fredericianske kanalbys historie. 

– Carolinelunden har en central placering i Kanalbyen, og med de varierede boliger, som AP Pension opfører, føler vi os sikre på, at der vil blive skabt en masse liv i Carolinelunden, når boligerne er færdige. Samtidig er vi meget glade for, at AP Pension i sit arbejde med projektet har udvist stor respekt for det område, som de bygger i, så boligerne kommer til at passe ind i området, siger projektdirektør hos Kanalbyen, Tim Halvorsen, om den første fase.

Helhedsplanen er formet af Arkitema Architects. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142