23948sdkhjf

Aalborg-arkitekter opruster i Aarhus

Ekspanderende nordjysk arkitekt- og ingeniørfirma åbner lokalafdeling med kendt Aarhus-arkitekt i spidsen. Blikket er rettet mod bl.a. renoveringen af Gellerupparken.
Finanskrisen har generelt været hård ved byggebranchen. Men det aalborgensiske arkitekt- og ingeniørfirma Kærsgaard & Andersen har alligevel formået at vokse i hele perioden med udgangspunkt i sine spidskompetencer; nybyggeri, ombygninger og renovering af de almennyttige boligforeningers utidsvarende boligmasse.

Nu åbner virksomheden så en aarhusiansk filial, hvortil man har hentet den mangeårige tegnestuechef hos Kjaer & Richter i netop Aarhus, John Mortensen, ind som leder. En mand der kender byen og dens byggerier.

Trækker på samme hammel
Med afskeden med sin hidtidige arbejdsgiver har John Mortensen sagt foreløbigt farvel til bl.a. den kæmpestore Gjellerup-helhedsplan med bygge- og renoveringsopgaver til et samlet budget på 1,4 mia. kr., som han i 2009 var med til at vinde med Kjaer & Richter:

- Det er selvfølgelig lidt ærgerligt. På den anden side synes jeg, at perspektiverne i det tværfaglige rådgivningskoncept, som mine nye partnere har udviklet, er for spændende til, at jeg kunne sige nej, forklarer John Mortensen.

Han peger på, at der i Aarhus-området er en række interessante og visionære boligforeninger, som står foran at skulle udarbejde og realisere helhedsplaner, der skal bringe deres ofte ældre og utidssvarende boligmasse up to date efter nutidens standard. Med eksempelvis energirenovering af bygninger og installationer bedre indeklima, tidssvarende boligindretninger, gode friarealer, lysindfald, større og bedre indrettede køkkener og badeværelser. Den slags opgaver kalder på tæt samarbejde mellem arkitekter og ingeniører - kompetencer som ellers sjældent er ligeværdige i samme firma.

- Fra min tid som rådgiver på nogle af de store aalborgensiske projekter, som Kærsgaard & Andersen styrer og har styret, ved jeg, hvor gode de er til at tale med bygherrerne og specielt boligselskaberne. De – eller vi skal jeg nu lære at sige – har opfundet en arbejdsform, der forener god arkitektur og teknisk innovation med stor faglighed i opgaveløsningerne. Jeg ved, at mange bygherrer generelt frygter fagkampe og strid mellem arkitekter og ingeniører. Hos Kærsgaard & Andersen trækker vi på samme hammel og har styr på proces, tid og økonomi. Med åbningen i Aarhus kan vi også give kvalificerede tilbud her, siger John Mortensen.

Blik mod bl.a. Gellerup
Hos Kærsgaard & Andersens nye filial, hvor også en anden garvet Aarhus-arkitekt, Hans Lassen, er kommet til, har man blikket stift rettet mod de opgaver, der bl.a. bliver med udarbejdelse af helhedsplaner for Fjældevænget, for AAB, Ryhaven, for Østjysk Boligadministration (det tidligere Præstehaven). Ligesom man også fokuserer på det kommende AAB-nybyggeri i Hjortshøj.

- Og så er vi selvfølgelig helt naturligt stærkt interesserede i at komme i betragtning ved realiseringen af de kommende delprojekter i helhedsplanen for Gellerupparken/Toveshøj for Brabrand Boligforening, som jeg jo også i forvejen er godt bekendt med, tilføjer John Mortensen.

Kærsgaard & Andersen, der også har en filial i København, råder i dag over ca. 30 ansatte, primært arkitekter, bygningskonstruktører og ingeniører, der er vant til at arbejde tæt sammen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111