23948sdkhjf

Markant fremgang i svanemærkede byggerier i Jylland

Svanemærket byggeri har gennem flere år vundet stigende indpas i Danmark, og i løbet af de seneste to år er særligt interessen for at opføre svanemærkede byggerier i Jylland vokset markant. Det skriver Miljømærkning Danmark i en pressemeddelelse.

Ifølge organisationen, der kontrollerer og certificerer miljømærkede produkter, spænder byggerierne bredt fra rækkehuse, parcelhuse og store etagebyggerier til vuggestuer og plejehjem i blandt andet Aarhus, Vejle, Horsens, Viborg, Silkeborg og Odder.

- I starten skød de fleste svanemærkede byggerier op i hovedstadsområdet, men nu kan vi se, at interessen har bredt sig til resten af landet, ikke mindst til Jylland. Det understreges af, at der inden for de seneste to år er påbegyndt svanemærkede byggerier i hele otte byer i Jylland, og med 13 forskellige byggeprojekter er der også tale om stor spredning på bygningstyper. Så det er bestemt glædeligt at følge udviklingen, udtaler Martin Fabiansen, der er direktør i Miljømærkning Danmark, i pressemeddelelsen.

Projekter i gang flere steder 

I Silkeborg og Viborg er AP Pension aktuelt i gang med at bygge henholdsvis 286 lejligheder og 122 boliger, der skal certificeres med Svanemærket. 

Det er AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, der står bag byggeriet i Viborg, og ejendomsselskabet har netop besluttet, at al deres boligbyggeri fremadrettet skal være svanemærket, lyder det.

- På den måde mener vi, at vi kommer til at stå med en bedre vare. Vi står med noget, der er fremtidssikret, for det bliver uden tvivl standard fremadrettet. Hvis vi gik ud og byggede boliger nu, der ikke var certificeret, så ville vi lave en dårlig investering. Og jeg har den holdning, at man lige så godt kan være først som sidst, og her lægger vi os lige nu i front i Jylland, udtaler Peter Olsson, adm. direktør i AP Ejendomme, i pressemeddelelsen.

Også Brdr. Thybo Ejendomsudvikling står bag flere svanemærkede byggerier. I Odder er de netop i gang med at opføre bofællesskabet Kløverbakken med 58 boliger. 

I Aarhus er Velliv og PensionDanmark samtidig i gang med at opføre byens første svanemærkede boliger på henholdsvis Jægergårdsgade og i Risskov.

Hvad kendetegner svanemærket byggeri?

  • Lavt energiforbrug
  • Godt indeklima
  • Skrappe kemikaliekrav
  • Strenge krav til bæredygtigt certificeret træ
  • Høj byggeteknisk kvalitet via kontrol af en uvildig tredjepart
  • God mulighed for genbrug og genanvendelse af bygningsdele

Kilde: Miljømærkning Danmark

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156