23948sdkhjf

Vejret bremser planer for 12.000 ton pylonfundament

Kraftig vind holder pylonfundamentet til den ny Storstrømsbro ved kajen på Masnedø. 

Det cirka 12.000 tons tunge fundament til den ny Storstrømsbro blev ellers den 7. oktober flyttet fra kajen på Masnedø og over på prammen Boabarge 34, som skal sejle det ud for at blive sænket. 

Siden mandag 11. oktober har entreprenøren SBJV ventet på det rette vejr til at sætte operationen i gang, men indtil videre har den kraftige vind lagt hindringer i vejen, fortæller projektchef Niels Gottlieb. 

– Operationen med at sejle fundamentet ud og sænke det er meget følsomt overfor vind og havstrøm.  Vi skal bruge 2½ sammenhængende døgn med roligt vejr, og det ser ikke ud til at vi får det i denne uge, siger Niels Gottlieb i en pressemeddelelse fra Vejdirektoratet.

Krydser fingre 

Når fundamentet er sejlet ud i Storstrømmen, sænkes prammen til bunden, hvorefter fundamentet bliver frigjort og selv kan flyde. Næste skridt er at slæbebåde trækker det hen til det sted, hvor fundamentet skal sænkes og sætter det fast til fire ankerblokke på havbunden.

Projektchef Niels Gottlieb fortæller at aktionen indtil videre er udskudt til begyndelsen af næste uge. 

– Vi holder løbende øje med vejrudsigten og krydser fingre for at vi inden længe kan få gennemført operationen som planlagt, siger han.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094