23948sdkhjf

Medie: Kriseramt selskab bag Inabensa vil sælge joint venture, så medarbejdere kan få løn

Spanske Abengoa, som gennem datterselskabet Inabensa slås med bygherrer i Danmark om over 1 mia. kr. i voldgiftssager, slås i Spanien med så stor pengenød, at koncernen vil sælge aktiver for at kunne betale medarbejderne løn.

Det skriver den spanske avis ABC ifølge Building Supplys søstermedie Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Som Licitationen tidligere har beskrevet, er det spanske selskab i dyb krise og forsøger at redde sit driftende datterselskab Abenewco 1, som efter restruktureringer danner centrum for forretninger, aktiver og de 13.500 medarbejdere.

Der er dog angiveligt så få penge i kassen hos Abenewco 1, at koncernen flere gange har haft problemer med at betale løn, og derfor forhandler selskabet nu om et salg af ét af dets joint ventures for at skaffe likviditet, skriver Licitationen.

Abengoas holdingselskab har siden februar været under konkursbehandling, og det er nu Abenewco 1, som udgør centrum i koncernens redningsplan. Planen er at frasælge Abenewco 1 og gøre selskabet til det nye - og lidt sundere - holdingselskab for de mange datterselskaber samt finde likviditet til betaling af trippende investorer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141