23948sdkhjf

Danske arkitekter bag grønt kontorbyggeri i Norge

Foran flere norske tegnestuer har Aart Architects vundet konkurrencen om Borregaards nye hovedkontor i Sarpsborg.
Aart Architects har vundet projektkonkurrencen om det nye hovedkontor for Borregaard, der er et af verdens førende og mest bæredygtige bioraffinaderier.

Det nye hovedkontor kommer til at ligge i Sarpsborg i Norge og skal afspejle Borregaards udviklingsarbejde indenfor miljøvenlige biokemikalier.

I designet kommer dette til udtryk gennem et energivenligt og kommunikerende hus, hvor den kompakte form er moduleret i forhold til det lokale klima, og hvor storrumskontorer, uformelle mødesteder og en tæt kontakt mellem de forskellige funktioner motiverer til samarbejde og videndeling.

Norsk afdeling skaber succes
Aart Architects har egen afdeling i Fredrikstad, og den lokale forankring og det stærke fodfæste på det norske marked har været afgørende for, at tegnestuen har vundet projektkonkurrencen om det nye hovedkontor foran flere norske tegnestuer.

Det fortæller Anders Strange, der er partner i Aart Architects og leder af tegnestuens norske afdeling.

- Lokal forankring var et krav for overhovedet at kunne deltage i konkurrencen, så vores norske afdeling er stærkt medvirkende til, at vi nu skal tegne og opføre Borregaards nye hovedkontor. Vi opfatter Norge som vores udvidede hjemmemarked, og afdelingen er et vigtigt led i vores norske strategi. Den er et springbræt til nye norske projekter, da det giver et bredt netværk og unikke muligheder at være til stede på markedet. Muligheder som ikke ville være til stede, hvis vi kun opererede fra Danmark, forklarer Anders Strange.

Står bag flere byggerier i Norge
Aart Architects har i mere end 10 år fokuseret på det norske marked. Aktuelt er tegnestuen ved at projektere boligbyggeriet Norwegian Wood på havnefronten i Stavanger i samarbejde med norske Studio Ludo, og i Sarpsborg er tegnestuen ved at projektere Nyt Østfold Sygehus i samarbejde med Arkitema og norske Eliassen & Lambertz-Nilssen Arkitekter.

Den 9. til 11. maj deltager Aart Architects desuden i et eksklusivt arkitektfremstød, der er arrangeret af Danske Ark og Den danske Ambassade i Oslo og byder på et besøg fra Norge, hvor en delegation af norske bygherrer besøger og netværker med otte danske tegnestuer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111