23948sdkhjf

Forudsigelsen holder stik: Rådgiverne går frem

Det opsving blandt de europæiske rådgivningsvirksomheder, som den rådgivende ingeninørbranche havde forudset i foråret, er nu slået igennem, skriver Foreningen af Rådgivende Ingeniører i en pressemeddelelse.

Det viser den seneste barometer-rapport fra The European Federation of Engineering Consultancy Associations (EFCA).

På tværs af Europa er beskæftigelsen i rådgiver- og ingeniørvirksomheder steget markant gennem de seneste måneder. Det samme gælder både ordrebeholdning, omsætning og indtjening.

- Branchen lader dermed til at være landet på den anden side af coronapandemien med begge ben på jorden. Bagsiden ved de positive tal er, at den øgede aktivitet understreger den største generelle udfordring for rådgiver- og ingeniørvirksomhederne i Europa: Nemlig manglen på kvalificerede medarbejdere, siger Henrik Garver, direktør i Foreningen af Rådgivende ingeniører, FRI, i pressemeddelelsen.

Har klaret skærene

I FRI genkender man tydeligt billedet fra, hvordan forholdene ser ud i Danmark.

- Det er dejligt at se, at vores europæiske kolleger, lige som vi her i Danmark, har klaret skærene fra corona. Vores seneste statistiske branchebeskrivelse fra september viser, at branchen har klaret sig langt bedre end forventet i et år præget af en verdensomspændende pandemi og omfattende nedlukninger i både udlandet og Danmark. Og vi havde da også forventet at se lignende tendenser i de øvrige europæiske lande, siger Henrik Garver.

Svære at finde i nabolande

Men udfordringerne består, mener han:

- Praktisk talt samtlige af vores medlemsvirksomheder mangler kvalificeret arbejdskraft, og det gør det bestemt ikke lettere, at vi ikke kan lede efter ekstra hoveder og hænder i vores nærmeste nabolande, siger direktøren.

Han tilføjer, at man fra FRIs side gerne ser, at der på den korte bane bliver lettere adgang til at rekruttere udenlandsk arbejdskraft til Danmark.

- Og det gælder også fra lande uden for EU - så medarbejdermanglen ikke forhindrer os i at løse de vigtige opgaver, der ligger i kampen for den grønne omstilling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109