23948sdkhjf

Husbygger køber op til bofællesskab i Maribo

Området på Havesangervej i Maribo nær Maribosøerne og den lokale golfbane bliver rammen om boliger med plads til både fællesskab og privatliv i nybyggede ramme med grønne arealer. 

Det er byggevirksomheden Skanlux, der nu gør klar til at opføre 48 nye boliger som et seniorbofællesskab i Maribo.

Virksomheden, som har hovedsæde i Viborg og afdeling i Nykøbing Falster, har købt det nordlige område af en udstykning på Havesangervej i Maribo af Lolland Kommune. Grunden dækker lidt over 28.000 kvm nær Maribo golfbane og tæt på Maribosøerne.

– Det er fantastisk, at det er lykkedes at få en god aftale på plads. Og endda med stærke lokale kræfter, fortæller borgmester Holger Schou Rasmussen i en pressemeddelelse fra Lolland Kommune.

Virksomhedens projekt og købstilbud blev godkendt på byrådets møde torsdag den 16. december.

Kan være sammen og hver for sig

Skanlux' projekt tæller 4.000 kvm boliger fordelt på 32 lejligheder med tre værelser og 16 med to værelser. Herudover vil der være små 400 kvm til fælleshus, orangeri, grønne områder, stisystemer, depotrum og parkeringspladser, så der samlet bliver skabt et boligkvarter.

– Vi er meget glade for og tilfredse med den aftale, der er kommet på plads, og vi glæder os til at tage fat på opgaven. Det er et ambitiøst og visionært initiativ, og det stod hurtigt klart, at området har et stort potentiale, lyder det fra Henrik Christensen, direktør hos Skanlux.

Den sydlige del af Havesangervej er ved at blive udstykket til parcelhusgrunde, der er sat til salg. Den østligste del af Havesangervej vil dermed blive et nyt, samlet boligområde i Maribo.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.14