23948sdkhjf

Vinduesproducent sender endnu et hold på skolebænken

Hos KPK Døre og Vinduer nyder man fortsat godt af den uddannelseslinje på Skive College, som vinduesproducenten selv var en del af initiativkredsen bag. 

Nu er virksomheden klar til at sende yderligere tre medarbejdere tilbage på skolebænken, så de om to år kan kalde sig produktionsassistenter med fokus på døre og vinduer.

Større forståelse og faglig stolthed

En af de tre er 51-årige Kristine Korsgaard Christensen, der efter fem års ufaglært arbejde i vinduesproduktionen på Mors ser frem til at opnå endnu større kendskab til processerne på fabrikken. 

– Malerafdelingen, hvor jeg står, er en af de sidste arbejdsstationer i produktionskæden. Det kunne være dejligt at vide, præcis hvilken bearbejdning der sker med vinduerne og dørene, inden de når hertil. På den måde er vi også bedre rustet til at spotte, hvis der skulle være nogle fejl på produkterne, siger Kristine Korsgaard Christensen og fortsætter:

– På uddannelsen får vi blandt andet kendskab til de avancerede maskiner, der bliver brugt i træindustrien, og vi lærer, hvordan man kan sikre en god kvalitet i produktionen. Det giver faglig stolthed, at vi med en uddannelse som produktionsassistent kan tage et større medansvar for det, vi laver.

Flere kvalifikationer mindsker sårbarheden

KPK Døre og Vinduer var tilbage i 2017 med til at tage initiativ til uddannelseslinjen – ifølge virksomheden i håb om at kunne udnytte, at de allerede havde mange engagerede medarbejdere, som ved hjælp af et uddannelsesløft kunne blive endnu bedre.

Og ifølge Diana Andersen, HR business partner hos KPK, har uddannelseslinjen ikke alene givet øget motivation til medarbejderne, men også en stor faglig værdi til virksomheden.

– Hver gang en af vores medarbejdere har været på skolebænken, kommer han eller hun tilbage med fornyet energi og en større faglighed, der smitter af på arbejdsglæden.

Derudover er det en kæmpe styrke at have medarbejdere, der kan løse en bred vifte af opgaver og hjælpe til flere steder i produktionen, hvis behovet opstår. Det gør os mere fleksible i forhold til forskellige ordrer og mindre sårbare over for sygemeldinger, siger Diana Andersen.

Foruden Kristine Korsgaard Christensen har Per Elhauge og Jørgen Marcussen fra KPK Døre og Vinduer også netop tilmeldt sig uddannelsen som produktionsassist med start denne januar. Når de modtager svendebrevet om to år, har virksomheden haft i alt 17 medarbejdere gennem uddannelsen, siden den blev oprettet i 2017.

Uddannelsen til produktionsassistent med fokus på døre og vinduer

Produktionsassistentuddannelsen med fokus på døre og vinduer svarer til første del af den fulde maskinsnedkeruddannelse, der varer godt fire år. Den giver således merit, hvis man senere ønsker at læse videre, men det er ikke et krav for at blive ansat hos vinduesproducenterne. 

Uddannelsen er målrettet voksenlærlinge og tilrettelagt som et toårigt forløb, hvor man veksler mellem skoleophold og opkvalificering på sin egen arbejdsplads.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109