23948sdkhjf

Ja til stadionsalg og store byggeplaner i Lyngby

Lyngby Stadion står foran en stor om- og udbygning, ligesom der opføres op mod 13.500 kvm boliger og et sundhedshus i området.

Det står klar efter kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk Kommune har accepteret købstilbud på Lyngby Stadion fra Lyngby Stadion & Venner ApS, der også ejer boldklubben i landets næstbedste fodboldrække.

Fakta om Lyngby Stadion om nybyggeriet

  • Salget omfatter Lyngby Stadion med tilhørende byggeret til maksimalt 13.500 kvm til boliger, offentlige formål og erhverv.
  • Der bygges nye lokaler til et sundheds- og motorikhus.
  • Der skal tilvejebringes ny lokalplan med henblik på realisering af projektet.
  • Der skal iværksættes en sædvanlig lokalplansproces samt afklaring af købsaftalens øvrige betingelser.
  • Der vil i forbindelse med lokalplansprocessen ske sædvanlig inddragelse af borgerne i en høringsproces og bearbejdning af skitseprojektet frem mod endelig vedtagelse af lokalplan.
  • Det forventes, at der kan indgås betinget købsaftale i 1. kvartal 2022.
  • Købesummen udgør 0,5 mio. kr. samlet for byggeretten og stadion. I købesummen indgår bl.a. det til stadion knyttede investeringsbehov for at opfylde kravet om en lukket stadionkonstruktion.
  • Der er modtaget ét købstilbud fra Lyngby Stadion & Venner ApS. 

Det skriver Lyngby-Taarbæk Kommune i en pressemeddelelse.

Lyngby stadion ombygges som led i salget til et lukket stadion med en kapacitet til maksimalt 6.500 tilskuere, så det lever op til Superliga-kravene. 

Ombygning sker ud fra hensynet til arkitekturen samt ønske om at afskærme for udsyn, støj, vind med videre. 

Salget omfatter desuden byggeret til 13.500 kvm til boliger, offentlige formål og erhverv herunder et sundheds- og motorikhus.

Lyngby Stadion og salget skal således være med til at være med til at skabe grundlaget for fremtidens Idrætsby. Der skal skabes et sammenhængende område, hvor også boliger til unge og seniorer indgår og der er aktivitet i flere af døgnets timer i løbet af året.

– Vi sælger et anlæg, der isoleret set også for en fremtidig ejer vil være en økonomisk byrde. Vores opgave har været at vurdere, om den byrde vi aflaster kommunen for, modsvares af den pris der betales i form af øget byggeri på stadionområdet, udtaler borgmester Sofia Osmani i pressemeddelelsen.

– Det er et byggeri, der har nogle klare fordele i form af et moderne motorik og sundhedshus på børneområdet og boliger til studerende og ældre - til gavn for kommunens økonomi. Men også et byggeri som har nogle ulemper rent æstetisk og trafikalt, tilføjer hun.

Byggeri til et større trecifret millionbeløb

Glæden hos fodboldklubbens adm. direktør Andreas Byder er ikke til at tage fejl af:

– Det er en historisk dag for Lyngby Boldklub og for Lyngby-Taarbæk Kommune. At Lyngby Boldklub via ejerskabet Friends of Lyngby nu bliver herrer i eget hus, var en fjern vision for fire år siden, siger han i en pressemeddelse fra selskabet.

Han tør ikke lægge sig helt fast på, hvornår stadionfaciliteterne står klar. Den kommende tid starter lokalplanprocessen, dialogen med kommunen og den nærmere afklaring af de projektmæssige og æstetiske ønsker, der er fra kommunen til selve projektet.

Alt i alt forventer selve byggeriet at starte i 2023 med et større, trecifret millionbeløb i samlet projektsum.

Læs merer om købernes planer for byggeriet på Licitationen:

Ejere af fodboldklub vinder kæmpe stadionprojekt nord for København

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125