23948sdkhjf

Orbicon køber op i Aalborg

Orbicon overtager Korsbæk og Partnere, der er et rådgivende ingeniørfirma med hovedsæde i Aalborg.
Korsbæk og Partnere har gennem 29 år arbejdet med byggeri, brandrådgivning og energirådgivning.

Firmaet har 20 ansatte, og med overtagelsen udvider Orbicon sin Aalborg-afdeling til op mod 50 medarbejdere.

- Opkøbet er et resultat af den generelle konsolidering inden for branchen. Derudover manglede vi kompetencer inden for byggeri på vores kontor i Aalborg, og det får vi til fulde nu. Medarbejderne fra Korsbæk og Partnere har nogle meget stærke referencer inden for industri- og erhversbyggeri, boliger, kulturinstutitioner, børnehaver m.m., fortæller Jesper Nybo Andersen, adm. direktør i Orbicon.

Styrkes på flere områder
Korsbæk og Partnere er stærke inden for brandrådgivning og arbejder blandt andet med brandstrategier, brandtekniske beregninger og CFD-simuleringer.

- Her tilføres Orbicon helt ny viden, og vi kan nu tilbyde brandrådgivning af højeste klasse til vores kunder i hele Danmark, siger Jesper Nybo Andersen.

Orbicon-direktøren peger desuden på, at opkøbet vil styrke Orbicons bestræbelser på at levere integrerede rådgivningsydelser:

- Flere og flere af vores kunder efterspørger integrerede løsninger, hvor vi sammentænker fx byggeri med miljø, forsyning, indeklima og arbejdsmiljø. Det kan langt bedre svare sig at tænke disse ting sammen end at forsøge at løse hvert enkelt problem for sig selv. Nu har vores kunder i det nordjyske adgang til lokale kompetencer inden for alle vores fagområder, siger Jesper Nybo Andersen.

En god fornemmelse
Med overtagelsen er Korsbæk og Partnere pludselig blevet del af en virksomhed med næsten 500 ansatte, og det åbner muligheden for at få adgang til flere af de helt store og tværgående opgaver.

- Ved at blive en del af Orbicon fremtidssikrer vi vores arbejdspladser og den specialviden, vi har opbygget. Vi har en god fornemmelse af, at kulturen i de to virksomheder passer rigtig godt sammen. Begge steder er vi både ambitiøse og stolte samtidig med at der er en uformel tone, hvor alle taler med alle, siger Johannes Overgaard, direktør i Korsbæk og Partnere.

Som del af Orbicon vil Korsbæk og Partnere vil kunne bidrage til den videre udvikling af byggesektionen - især i relation til energi og energirenovering.

- Vi er blandt andet en del af det der hedder ESCO Gruppen, der arbejder med energirenovering og -optimering. Her går vi ikke kun efter de lavest hængende frugter, men leverer langsigtede løsninger, der både er gode investeringer for pengepung og miljø, forklarer Johannes Overgaard.

Gennem årene har Korsbæk og Partnere også haft en del internationale projekter – især omkring processenergi for bl.a. Akzo Nobel og Fibertex.

Ledelse og medarbejdere fra Korsbæk og Partnere kommer til at fungere som en selvstændig afdeling i Orbicon og flytter snarest muligt ind på Orbicons kontor på Gasværksvej i Aalborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096