23948sdkhjf

Byggevaregigant køber lille IoT-producent

Et par entreprenante nordjyder spinner IoT-løsningen HumiTrack ud af hovedselskabet Dansk Bygnings Screening og sælger det til Saint-Gobain Distribution Denmark og Brødrene Dahl.

Med i handlen følger assistance fra Mads Peter Sørensen og Peder Mejlvang, der til daglig ejer og driver Dansk Bygnings Screening med hovedsæde i Sæby,

- Vi skal fortsat være med til at udvikle og sælge HumiTrack i minimum de næste to år, fortæller Peder Mejlvang, administrerende direktør for Dansk Bygnings Screening. Direkte adspurgt om købsprisen vil han ikke uddybe yderligere om aftalens konkrete indhold.

- Vi er jo nordjyder, men vi er rigtig glade, siger Peder Mejlvang, der glæder sig til at følge HumiTrack ud i verden. Først via Brødrene Dahl i Danmark og internationalt med Saint-Gobain.

- Vores lille virksomhed har slet ikke så mange kræfter som Brødrene Dahl og Saint-Gobain til at få HumiTrack ud over rampen, forklarer Peder Mejlvang.

Om HumiTrack:

Spin-out af Sæby-virksomheden Dansk Bygnings Screening.

Fugtmåleren fra HumiTrack sender løbende data om niveauet af fugt i bygninger.

Når der affugtes, kan man reducere affugtningstiden markant samt spare på energiforbruget.

Derudover undgår serviceteknikere manuelt at skulle overvåge affugterne og tørretiden – noget der normalt koster bygherrer og forsikringsselskaber dyrt.

Foreløbigt er 500 eksemplarer af fugtmåleren ude at arbejde i Danmark.

Kilde: HumiTrack

Taler direkte ind i strategien

HumiTrack er en ny måde at overvåge fugt i bygninger med et særligt IoT-system, der især bruges i forbindelse med forsikrings- og skadesservice, men også nybyggeri og renovation.

Brødrene Dahl er Danmarks største grossist på VVS-området og ejet af det franske industrikonglomerat Saint-Gobain.

Opkøbet af HumiTrack taler direkte ind i grossist-virksomhedens strategiske satsning inden for IoT og sensorteknologi, der også rækker ud i verden med Saint-Gobain IoT Solutions

- Det digitale – i daglig tale kaldet IoT eller Internet-of-Things - er på vej ind i hele branchen, og vi er hele tiden på udkig efter nye segmenter og innovationer, der taler sammen med forsynings- og byggemarkedet. Med kompetencerne og know-how fra HumiTrack kan vi optimere brugen af ressourcerne for fugtproblematikker, og det tillægger vores kunder stor betydning og værdi, siger Steen Christoffersen, Head of IoT, hos Brødrene Dahl.

- Jeg glæder mig personligt rigtig meget til samarbejdet med den agile, dygtige nordjyske udviklingsorganisation under ledelse af Mads og Peder. Deres idé får hos os en helt ny og global platform at blive rullet ud på, og den model kan være et forbillede for andre innovative og iderige udviklere landet over, siger Steen Christoffersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234