23948sdkhjf

Junckers: Det handler om at skabe balance

Gulvproducenten fra Køge erkender, at der ikke er udsigt til vækst på hverken kort eller mellemlangt sigt.
Junckers præsenterede i sidste måned et 2011-underskud på -38,7 mio. kr. efter et år, hvor især strategien i Sydeuropa slog fejl.

2011 var virksomhedens fjerde regnskabsår i træk med røde tal på bundlinjen, og ledelsen er nu i fuld gang med at justere ind.

- Vi er kommet frem til den erkendelse, at vi har været for optimistiske i vores vækststrategi, og nu strukturerer vi efter, at vi ikke får vækst på kort og mellemlang sigt. Vi ser ingen opblødning i Sydeuropa i år eller 2013, og vi kan ikke længere satse hårdt på vækst. Det handler om at skabe balance mellem indtægter og udgifter, siger direktør Carsten Chabert til Dagbladet Køge.

Læs også: Junckers-underskud på 38 millioner

Medarbejderne på fabrikken i Køge blev informeret om planerne torsdag, og Carsten Chabert understreger, at der ikke er fyringsrunder på vej. Produktionen på fabrikken nedjusteres, men den væsentlige del af de personalemæssige tilpasninger er allerede foretaget, oplyser han til Dagbladet Køge.

Der er tale om en ny og mere konservativ strategi, hvor en række specialprodukter pilles ud af produktionen. Desuden hives al administration og finanshåndtering hjem fra de kontorer, som Junckers har drevet i udlandet.

- Vi fokuserer på de produkter og markeder, der er salg i, og som sådan er der ingen dramatik. Vi skal fortsat lave massive gulve i Køge, siger Carsten Chabert til avisen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078