23948sdkhjf

Københavns Kommune dropper reparation af omstridt skøjtebane

Der bliver ikke tale om den helt store løsning med en permanent skøjtebane på 400 meter på Genforeningspladsen i København.

Det skriver mediet Idrætsmonitor tirsdag.

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har nu lagt en plan for, hvad der skal ske med den omdiskuterede skøjtebane. Fire scenarier var i spil, og den mest optimale – set fra speedskaternes perspektiv – blev valgt fra.

Det var reparationen af den eksisterende og hidtil ubrugelige bane, der allerede har taget op mod 40 mio. kr. fra kommunekassen, fremgår det af referatet fra udvalgsmødet 11. februar. Beslutningen er truffet, efter udvalget har fået svar på, om nogle af de eksisterende elementer i skøjtebanen kan bruges, hvis man vælger at reparere banen.

- Og det er der ingen garanti for, siger Jonas Bjørn Jensen, der er valgt til byrådet for Socialdemokratiet og medlem af Kultur- og Fritidsudvalget.

Anlægsprojektet gik galt

Skøjtebanen på Genforeningspladsen har været ubrugelig i seks sæsoner, efter anlægsprojektet gik galt. Problemer med køleelementerne resulterede i, at banen ikke kunne køles ordentligt ned, hvilket er gået ud over både skøjtemotionister og de danske elitespeedskatere. Sidstnævnte er blevet nødt til at træne i udlandet, da banen på Genforeningspladsen var den eneste long track-bane i Danmark.

- Der er ingen tvivl om, at den skøjtebane er et smertensbarn for Københavns Kommune, siger Jonas Bjørn Jensen.

I Københavns Kommune ærgrer man sig stadig over det kuldsejlede projekt.

- Det er jo helt vildt, at vi har brugt så mange penge på noget, som ikke kan bruges. Derfor giver det ikke mening at investere yderligere 35-40 mio. kr. uden at være sikker på, at det kommer til at fungere, vurderer Jonas Bjørn Jensen.

Alternative baner i spil

Men der er håb forude, mener det socialdemokratiske medlem af Kultur- og Fritidsudvalget.

For på fredagens møde blev udvalgsmedlemmerne enige om at gå videre med flere bud på løsninger for at få det til at glide på Genforeningspladsen.

Den ene mulighed er en mobil long track-bane, der består af nogle store plader, som kan lægges på Genforeningspladsen om vinteren og fjernes om sommeren. Det er et projekt til 10-25 mio. kr. afhængigt af, om pladerne skal lejes eller købes. Og så skal der lægges udgifter til transport og opbevaring af pladerne oveni.

Derudover skal der arbejdes videre med to forskellige scenarier med en mindre skøjtebane, som vil komme til at koste 8-25 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112