23948sdkhjf

Mejeri udvider med 14.000 m²

Alectia er igen rådgiver for Arla Foods, som frem til 2013 udvider sit mejeri Taulov. Udbygningen baner vejen for en produktionsforøgelse med 60 %.
Arla Foods ostemejeriet i Taulov - som blandt andet producerer Riberhus ost - udvider med 14.000 m². Det sker som led i en rationalisering af produktionen, som dermed øges med 60 % til 45.000 tons ost om året.

Udvidelsen sker i flere etaper, og med det fremtidssikrede design vil udvidelserne kunne ske med minimale forstyrrelser af den eksisterende produktion. Det oprindelige designkoncept sikrer muligheder for en hurtig udvidelse med afprøvet design og samtidig fleksibilitet til ændringer, hvor ny procesteknologi stiller krav til ændringer i det oprindelige bygningsdesign.

Rådgivningsfirmaet Alectia rådgiver Arla Foods som arkitekt og ingeniør inden for byggeri & anlæg, og har designet mejeriet med et fremtidssikret layout og bygningskoncept, som sikrer fleksibilitet og mulighed for fremtidige udvidelser.

Mangeårigt samarbejde
Alectia har samarbejdet med Arla Foods om etablering og udvidelser af Taulov Mejeri siden 1996, hvor det daværende MD Foods og Kløver Mælk i fællesskab planlagde en storstilet strukturændring af den danske produktion af gule oste. Mejeriet i Taulov er designet som et stormejeri, der på samme tid skal kunne håndtere internationale krav om leveringssikre konceptprodukter og nationale traditioner for gule oste i høj kvalitet og i mange variationer.

Gennem årtier har Alectia udviklet mejeridesign og har på Taulov Mejeri anvendt et struktureret koncept med et produktionsflow, der snor sig om en midterakse fra mælkeindvejning over osteproduktion, modning og lagring til detailpakkeri og færdigvarelager. Byggeriet på oprindeligt 34.000 m² er placeret midt på grunden, og der er mulighed for udvidelse i alle retninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109