23948sdkhjf

Tidligere rådgivertopchef skal styre nordjysk supersygehus i mål

Region Nordjylland har ansat Martin Kjær som projektdirektør med ansvar for at færdiggøre det ny universitetshospital i Aalborg. Han får også det overordnede ansvar for projektafdelingen og den tekniske afdeling med i alt 200 medarbejdere. 

Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

- Jeg kan bidrage med mange års erfaring som direktør inden for internationale koncerner og har også erfaring inden for byggeri af netop hospitaler, siger Martin Kjær i meddelelsen.

Martin Kjær har en baggrund som bygningsingeniør og har erfaring med store bygge- og anlægsprojekter i både ind- og udland. De seneste 12 år har han fungeret som direktør, senest med titel af Business Unit Director for Byggeri i den danske del af rådgiverkoncernen Afry.

Kort om Martin Kjær:

Martin Kjær bliver direktør for projektafdelingen, som har styringen af byggeriet af Nyt Aalborg Universitetshospital som hovedopgave. Afdelingen har 52 ansatte. Dertil kommer Teknisk Afdeling med 140 ansatte, som projektdirektøren også får det overordnede ansvar for.

Tidligere ansættelser:

2018-2022 Business Unit Director for Byggeri - Afry Danmark 

2017-2018 Sektionsdirektør, Byggeri & Anlæg – MT Højgaard A/S 

2002-2017 Regionsdirektør Vestdanmark mv. - Sweco A/S

- Jeg har masser af erfaring fra tilsvarende sundhedsbyggeri, som jeg selvfølgelig tager med ind i organisationen. Jeg har prøvet det meste før - også det svære og udfordrende, siger Martin Kjær.

- Mit fokus har altid været at sikre, at projekterne forløber planmæssigt, så til trods for mine forskellige direktørstillinger, har jeg altid haft fingrene dybt nede i projekterne. Det kommer jeg også til i opgaven med Nyt Aalborg Universitetshospital, tilføjer han.

Martin Kjær har også været direktør for rådgiverkonsortiet Cura Vita på byggeriet af det ny hospital i Gødstrup ved Herning, der netop for nylig er taget i brug. Tidligere har han også været projektansvarlig i forbindelse med byggeriet af det ny psykiatriske hospital i Skejby.

Udfordret byggeprojekt

Fra Region Nordjyllands side lægger man ikke skjul på, at opgaven rummer udfordringer. 
Byggeriet af det ny universitetshospital ramt af forsinkelser samt udfordringer med tilstrækkelig arbejdskraft hos entreprenørerne og stigende priser. 

- Jobbet kræver stærke lederegenskaber, evne til at kommunikere med mange forskellige målgrupper samt en pæn portion robusthed. Jeg mener, at Martin besidder alle de kvaliteter, og at vi med ham har fået en erfaren mand, som kan sikre, at vi kommer i mål med hospitalsbyggeriet til gavn for de nordjyske patienter, siger regionsdirektør Christian Boel, Region Nordjylland, i meddelelsen.

For nylig kom det frem, at tidsplanen for Nyt Aalborg Universitetshospital må skubbes i mindst seks måneder, og at starten på det ny hospital i Aalborg Øst nu tidligst hedder første halvår 2024.

Samlet set forventes omkostningerne at stige med yderligere 130 mio. kr.

- At et stort og komplekst kvalitetsfondsprojekt som Nyt Aalborg Universitetshospital løber ind i udfordringer med blandt andet økonomi og forsinkelser er desværre ikke usædvanligt. Det har jeg set og håndteret før. Jeg kommer ikke med en tryllestav og får udfordringerne til at forsvinde, men det handler om at sikre overblik, samarbejde på tværs af alle parter, tydelig, effektiv og stærk projektstyring, som jeg glæder mig til at bringe ind i projektet, siger Martin Kjær.

Martin Kjær begynder i stillingen 1. april og vil afløse afgående projektdirektør Niels Uhrenfeldt.      

Nyt Aalborg Universitetshospital

Nyt Aalborg Universitetshospital er det største enkelte byggeri i Nordjylland til dato.

Det omfatter i alt 170.000 kvm inklusive en serviceby.

Budgettet er på 5,1 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128