23948sdkhjf

Nu skal Kalundborg udklække arkitekter

Kalundborg får de kommende år en arkitekuddannelse med 140 studiepladser som afstikker af Det Kongelige Akademi.

Det er en realitet efter, at den uddannelsespolitiske aftale om udflytning af uddannelser ”Flere og bedre uddannelsesmuligheder i hele Danmark” netop er landet. Herunder er man man nået til enighed om de økonomiske vilkår for at drive uddannelser uden for de største byer.

Som en del af aftalen får Det Kongelige Akademi tilført nye finansierede studiepladser i Kalundborg og undgår at udflytte eller reducere pladser i København, lyder det i en pressemeddelelse.

- Jeg er utrolig glad for udfaldet af aftalen. Der er ingen tvivl om, at Det Kongelige Akademi er meget privilegerede, da vi kan udvikle vores uddannelsesudbud fremfor at nedskalere. Det er vigtigt i en tid, hvor der kommer til at mangle arkitekter, særligt med fokus på byernes bæredygtige udvikling og den grønne omstilling, siger bestyrelsesformand Mette Lis Andersen i pressemeddelelsen.

Penge til 140 studerende

Helt konkret medfører aftalen, at Det Kongelige Akademi bevilges følgende beløb, som også fremgik af den oprindelige aftaleøkonomi:

  • 14,2 mio. kr. til etablering af den nye filial i perioden 2023-2026
  • 14,2 mio. kr. årligt til ca. 140 nye studerende i Kalundborg

Med den endelige aftale tilføres Det Kongelige Akademi yderligere 3 mio. kr. årligt i varigt tilskud. Dermed får akademiet samlet set øget sin rammebevilling med 17, 2 mio. kr. årligt .

- Vi er begejstrede for at få muligheden for at lave en helt ny arkitektuddannelse i Kalundborg. Det er en unik mulighed for at skabe helt nye uddannelsesformater til byerne og borgernes grønne omstilling, og at skabe et levende laboratorium for nye måder at samarbejde med lokale og internationale aktører. Sammen med vores mange dygtige medarbejdere skal vi nu virkeliggøre visionerne for filialen, udtaler rektor Lene Dammand Lund.

Det Kongelige Akademi sætter nu gang i en grundig faglig proces, hvor fagmiljøer og ledelse i samarbejde vil udvikle uddannelsen, så den nye filial får en skarp profil.

Uddannelsen skal senere på året prækvalificeres hos Det Rådgivende Udvalg for Vurdering af Udbud af Videregående Uddannelser (RUVU). Ambitionen er at være klar til studiestart i sommeren 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nordjyske træhandlere passerer den halve milliard og deler millioner ud til holdet
Kurator peger på to hovedårsager til entreprenørkonkurs
Malmos styrker ledelsen: Er hentet samme sted som direktøren
Underskud hos OBH: Sådan vil direktør gør firmaet til et af branchens bedste
Institut for Menneskerettigheder vil af med nøgenkalendere på arbejdet
Skanderborg på vej med hovedentreprise på børnehus til 50 millioner
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.14