23948sdkhjf

Store byggeplaner i Esbjerg

Med projektet City Nord Retail Park ønsker Pedersen Gruppen at etablere nye megabutikker i det vestjyske. Investeringer for over 600 mio. kr. kan være på vej i de næste år.
- Esbjerg vil inden for få år være hjemsted for et at de største sammenhængende detailhandelscentre i Syddanmark.

Sådan lyder visionen i Pedersen Gruppen, der har planer om at udvide det nuværende City Nord til firdobbelt størrelse.

En ny lokalplan for området øst for den eksisterende bebyggelse åbner for etablering af store detailhandelsbutikker, såkaldte megabutikker, og byggeriet af det nye City Nord Retail Park ventes at blive indledt i løbet af kort tid.

Første fase af projektet omfatter butikker på tilsammen 40.000 m². Fuldt udbygget vil det nye indkøbsmekka med investeringer på over 600 mio. kr. kunne rumme godt 60.000 m². Det nuværende City Nord med Bilka og en række mærkevarebutikker er på 22.000 m².

- City Nord er allerede nu blandt landets 10 største indkøbscentre og er en kæmpesucces. Med City Nord Retail Park får vi en enestående mulighed for at placere meget store butikstyper, som vi endnu ikke har i denne del af landet, og dermed kan vi forstærke tiltrækningskraften over for kunder fra et endnu større område. Vi er glade for, at vi nu kan komme i gang med at skabe aktiviteter og arbejdspladser og videreføre den positive udvikling i City Nord-området, siger direktør Bjarne Pedersen, Pedersen Gruppen.

Den første aftale er på plads
Det første areal til den nye retailpark blev købt i 1998, og Pedersen Gruppen køber som et led i planen yderligere 23.000 m² jord af Esbjerg Kommune, således at det samlede lokalplanområde udgør 86.000 m². Lokalplanen åbner i første omgang mulighed for at etablere butikker fra 2.000 m2 og opefter med et samlet areal på 40.000 m².

Ud over butikker giver lokalplanen mulighed for at opføre kontordomiciler i op til seks etagers højde. Placeringen ud mod ringvejen vil give en markant synlighed. Infrastrukturen i det store detailhandelscenter er også på plads, idet der etableres direkte adgang fra den store ringvej, der forbinder det nordlige Esbjerg med E20-motorvejen. Desuden ligger City Nord Retail Park tæt på byen og med et centralt placeret trinbræt til handlende, der kommer med tog.

- Vi har et godkendt vejprojekt liggende, og de store anlægsarbejder med etablering af vejforbindelser, trafikreguleringer, interne veje og kloak vil blive udbudt og igangsat hurtigst muligt. Lokalplanen åbner ligeledes mulighed for en forbindelse imellem de to store handelsområder på begge sider af jernbanen, enten ved tunnel eller en broløsning, siger Bjarne Pedersen.

Den første aftale i City Nord Retail Park er på plads. Bjarne Pedersen forventer stor interesse for at etablere sig, så centret kan være realiseret i løbet af to-tre år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094