23948sdkhjf

By & Havn tjener halvanden milliard

2021 blev bød på det bedste resultat nogensinde for det københavnske arealudviklingsselskab By & Havn.

Det nye årsregnskab viser, at selskabet sidste år solgt byggeretter for 1,75 mia. kr. Det er både en rekord for selskabet, og femte år i træk, at der er solgt byggeretter for mere end 1 mia. kr. skriver By & Havn i en pressemeddelelse om 2021-resultaterne.

Salget betyder, at arealudviklingsselskabet lander et overskud på 1,498 mia. kr. 

I årsagen til resultatet udpeges blandt andet, at områderne Stejlepladsen i Sydhavnen og Fælledby på Amager nu er indregnet i regnskabet. Før markedsværdiregulering af gæld lander overskuddet på 1,21 mia. kr.

– Der er ingen tvivl om, at det gode resultat baserer sig på en generel gunstig udvikling på ejendomsmarkedet i København og især på værdien af selskabets arealer på Stejlepladsen og Fælledby, som nu er indregnet i regnskabet. Vi mærker fortsat stor interesse for at købe byggeretter i København og derudover er vores løbende drift, herunder blandt andet jordmodtagelse i Nordhavn i rigtig god form, udtaler adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn, i pressemeddelelsen.

Resultatet og salgsrekorden betyder blandt andet, at By & Havns gæld nedbringes med 215 mio. kr.

Manglende lokalplaner lægger en dæmper

På baggrund af det gode resultat står By & Havn dog over for en lidt mere afdæmpet tid i de kommende år. Det skyldes blandt andet at der ikke er mange lokalplanlagte områder tilbage i By & Havns områder og man afventer at Nordhavnstunnelen ibrugtages og containerterminalen på Levantkaj flyttes til Ydre Nordhavn, før man for alvor kan fortsætte udbygningen i Nordhavn. 

– Vi har hele tiden vidst, at salgstempoet i de kommende år forventeligt ville gå ned, indtil vi får flere lokalplanlagte områder. Udover det, så følger vi selvfølgelig også usikkerheden på de finansielle markeder meget nøje, siger Anne Skovbro og uddyber:

– Der er ingen tvivl om, at stigende renter og inflation giver en usikkerhed for den fremtidige økonomiske udvikling for os, såvel som for andre og der er mulighed for at markedets investeringsvillighed vil falde.

By & Havn I/S
mio. kr. 2021 2020
Nettoomsætning 462 360
Resultat af primær drift 154 68
Resultat før markedsværdiregulering af gælf 1.210 648
Årets resultat 1.498 595
Aktiver 16.354 16.012
Egenkapital -1.453 -2.948
Antal ansatte 128 126
Regnskabsåret blev afsluttet 21.12.2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109