23948sdkhjf

319 ungdomsboliger godt på vej på tidligere journalistfabrik

Fremdriften på det 319 ungdomsboliger store projekt Journalisten i Aarhus blev markeret med rejsegilde kort før påske, hvor håndværkere, bygherre, rådgivere, arkitekter med flere var samlet for at fejre det gode håndværk. Det skriver JCN Bolig, der er totalentreprenør på boligprojektet, på sin hjemmeside. 

Journalisten er omdannelse af et område ved den tidligere journalisthøjskole i det nordlige Aarhus til et stort boligområde. Den oprindelige lokalplan er udviklet af arkitektfirmaet Sleth i samarbejde med bygherre, Domis

JCN Bolig er sat i spidsen for at realisere ungdomsboligprojektet og det bagvedliggende familieboligprojekt Vestereng med 82 boliger. Her er Domis og Sleth også henholdsvis bygherre og arkitekt.

Farver og former definerer den nye bygning, som består af 319 individuelle boenheder med et samlet kvm areal på 9.700 kvm. Den komprimerede studiebolig indholder både køkken, stue, badeværelse, soveniche samt fransk altan. Integreret køkken og fleksibel opbevaring sikrer optimal udnyttelse af den lille bolig. 

Hertil kommer 10 fællesrum med tilhørende altaner, samt motionsrum, depotrum, vaskeri og parkeringskælder på i alt 2.000 kvm.

Facaderne er inspireret af journalisthøjskolens farve- og materialesammensætning; det farverige indre, den markante geometri og den robuste beton.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094