23948sdkhjf

Stark køber for 800 millioner ekstra tysk toplinje

Med opkøbet af familievirksomheden Konz styrker Stark Group endnu engang den tyske tilstedeværelse, og denne gang sker det i landets hurtigt voksende vækstzoner Stuttgart og Dresden.

Med udgangspunkt i syv butikker har virksomheden ifølge Stark opnået regional styrke i nogle af landets mest eftertragtede vækstlommer i henholdsvis syd og øst, og med en årlig omsætning på mere end 800 mio. kr. er opkøbet det tredjestørste, den danske byggematerialekoncern har gjort i landet siden indtoget i 2019.

 – Tyskland er et interessant marked for Stark Group. Håndværkstraditionen er båret af professionelle håndværkere med et højt uddannelses- og fagligt niveau, der efterspørger rådgivning og specialiseret salg. Det er de kunder, vi er bedst til at betjene, fortæller adm. direktør Søren P. Olesen om den tyske ekspansion.

Tysk markedsleder på under et år

Starks tyske forretning udgør i dag tæt på halvdelen af koncernens samlede omsætning, og det er således gået stærkt, siden Stark i 2019 opkøbte Saint Gobain Building Distribution Deutschland og mindre end et år efter kunne kalde sig tysk markedsleder.

I marts 2021 cementeredes det tyske fodfæste med opkøbet af tag- og facadespecialisten Melle Gallhöfer, der havde en årlig omsætning på 2,2 mia. kr., og et halvt år senere fastslog Søren P. Olesen, at opkøbsjagten langt fra var ovre.

– Vi har i øjeblikket 100 emner på en liste over potentielle opkøb og kigger aktivt på et par håndfulde. Med de opkøb, vi har foretaget, har vi nu en omsætning på omkring 38 mia. kr. I det tempo, vi har købt op, krydser vi på få år 50 mia. kr., fortalte Stark-direktøren i november.

Et år med opkøbsbonanza

I januar fulgte så endnu et tysk opkøb med Starks overtagelse af Tröger & Entenmann Group og selskabets 11 forretninger, men ifølge Søren P. Olesen er det ikke blevet nemmere at få fingrene i nye virksomheder.

– Konkurrencen er fuldstændig crazy, og der er rigtig mange om buddet, når vi har kig på en virksomhed. Det svarer til, at du ser et hus, som du gerne vil have, og så er der ti andre bydere, som også rigtig gerne vil have huset, fortalte han i februar til Børsen.

Ikke desto mindre er det altså igen lykkedes den danske koncern at købe op, og dermed har trælastkæmpen på et enkelt år gennemført 15 opkøb.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093