23948sdkhjf

Kommune vil undersøge mulighederne for Superliga-stadion

I Hvidovre er der lige nu en spændt og nærmest sitrende stemning, fornemmer byens borgmester Anders Wolf Andresen (SF).

Det er der, fordi den lokale fodboldklub Hvidovre IF er med i den tætte duel om at rykke op i landets bedste fodboldrække, Superligaen.

- Det der med at kunne se sine egne bysbørn spille på sit eget hold, på sit eget stadion, det betyder noget. Og så betyder også noget for folk i Hvidovre at være med i den bedste række igen, lyder det fra den spændte borgmester til TV 2 Lorry.

Men det er ikke gratis at at rykke op i Superligaen.

Hvis oprykningen lykkedes for klubben, så kræver det en større ombygning af Hvidovre Stadion.

Divisionsforeningen, der står bag landets tre øverste rækker, stiller nemlig en række krav til stadionfaciliteterne, og dem lever Hvidovres stadion langt fra op til.

Derfor har kommunen undersøgt, hvad det koster at leve op til de krav, der stilles.

- Lige nu har vi et overslag på, at det mindst vil koste 30 mio. kr., hvis Hvidovre Stadion midlertidigt skal leve op til de regler, der er for at spille i Superligaen, fortæller Anders Wolf Andresen til TV 2 Lorry og uddyber:

- Der er mange krav, der giver god mening som tv-tårne, omklædningsrum til dommere og værelser til dopingkontroller. Men så er der også regler for, at der skal være en VIP-lounge, og dem, der kender Hvidovre Stadion, vil vide, at det er der ikke plads til.

Det er langt fra besluttet, om Kommunalbestyrelsen vil afsætte pengene til ændringerne, der blandt andet skal give cirka 3.400 ekstra siddepladser, og et VIP-område hvor mindst 300 personer uforstyrret kan se fodbold.

Og selvom Hvidovres borgmester selv er stor fodboldfan, og har fulgt Hvidovre IF siden han flyttede til byen som ung studerende for 17 år siden, så kan han ikke uden videre stemme for at investere i byens stadion.

For en investering på 30 mio. kr. er meget i et kommunalt budget, der i forvejen er skåret ind til benet.

- Hvis kommunen skal betale, så skal jeg ud og forklare borgerne, at de må undvære udbygningen af en skole, renovering af et plejehjem, eller hvad det nu kan være, fordi pengene skal gå til faciliteter på et stadion.

Det får Anders Wolf Andresen til at kritisere Divisionsforeningen for at have så skrappe stadionkrav, at det "dybest set holder Hvidovre IF væk fra Superligaen, medmindre kommunen investerer i stadion".

Men den kritik preller af på Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen.

- Superligaen er en mulighed, man får at spille i. Det er ikke et krav, men en mulighed, man får. Der er ingen, der beder nogen om at lave nogen former for investering i et stadion, men man bliver bedt om at spille på et godkendt Superliga-stadion, og har man ikke det, må man finde et, der er, siger han til TV 2 Lorry.

Afhænger af oprykning

Hverken kampen om oprykning eller Hvidovre Stadions fremtid er afgjort, derfor understreger kommunalbestyrelsen, at skulle oprykningen til Superligaen glippe for Hvidovre IF, så forsvinder grundlaget for at opdatere stadionet.

I stedet vil Kommunalbestyrelsen overveje, om der skal udarbejdes et mere langsigtet plangrundlag, der tager højde for de krav, som Divisionsforeningen stiller fra 2028 om blandt andet fuldt overdækkede tribuner.

Kommunen vurderer, at etableringen af de nævnte faciliteter er lokalplanpligtige, og derfor er projektet nu sendt i høring frem til den 25. maj 2022.

Er man nysgerrig på at høre mere, så bliver der afholdt et borgermøde den 16. maj 2022 kl. 19-21 i Salen på Dansborgskolen. Her er alle velkomne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14