23948sdkhjf

Konkurs: To skæve sager knækker entreprenør

To byggesager har knækket halsen på Adsbøll Entreprise, der mandag indgav egenbegæring om konkurs.

Det oplyser advokat Anders Hoffmann Kønigsfeldt fra Bech-Bruun, der sammen med Henrik Steen Jensen fra Holst Advokater udgør kuratellet på konkursbehandlingen.

– Som vi har fået det at vide, drejer det sig om to byggesager, der er gået skævt, hvilket har medført, at virksomheden er kommet under et likviditetspres, man ikke har kunnet nå at løse på den korte bane, fortæller advokaten til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Ifølge Anders Hoffmann Kønigsfeldt arbejdede entreprenørselskabet ved konkursen på 12-14 igangværende entrepriser, og håbet er, at en del af de velkørende projekter kan overdrages til anden side.

– Der er en del sunde projekter, som vi forstår det. Dem håber vi at kunne få overdraget og videreført, og der har allerede vist sig interesse for nogle af dem, fortæller han.

Hovedparten af Adsbølls 47 ansatte er suspenderet og hjemsendt, men advokaten fortæller, at enkelte ansatte i dag er mødt ind for at hjælpe kuratellet med at skabe overblik over de igangværende entrepriser.

– De skal nu hjælpe med at skabe overblik, så vi kan finde ud af, hvilke entrepriser det giver mening at overdrage. En sådan overdragelse skal også ske i enighed med bygherren, der skal acceptere en ny entreprenør, forklarer Anders Hoffmann Kønigsfeldt.

Adsbøll Entreprise arbejdede blandt andet på boligbyggeriet Teglgaardshaven i Viborg. Her var arbejdet mandag sat i stå, men projektchef Peter Skaaning Jørgensen fra DIFKO, der repræsenterer den herningensiske bygherre, fortalte i den forbindelse, at Teglgaardshaven er et sundt projekt, der ligger foran tidsplanen, og altså ikke har været bidragende til konkursen.

Adsbøll Entreprise kom ud af 2021 med et resultat før skat på 10,2 mio. kr. og en egenkapital på 53 mio. kr. Ifølge Anders Hoffmann Kønigsfeldt varer det en rum tid, før der er endeligt overblik over aktiver og passiver i det nu konkursramte entreprenørselskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.13