23948sdkhjf

Efter konkursen: 100 boliger færdigbygges med samme underentreprenører

Da Adsbøll Entreprises ledelse kastede håndklædet i ringen og med den en konkursbegæring i juli måned, satte det en pludselig stopper for blandt andet byggerierne Teglgaardshaven i Viborg og Midtermolen i Nyborg.

Men nu sker der igen noget, så kommende beboere begge steder snart kan flytte ind i deres boliger med udsigt til vand – Søndersø i Viborg og Storebælt i Nyborg.

Entreprenørfirmaet CJ A/S har overtaget færdiggørelsen af byggerierne, der nu er tilbage på sporet, oplyser firmaet fra Fredericia i en pressemeddelelse.

– I Viborg afleverer vi boliger til de første fire indflyttere 14 dage senere end oprindeligt planlagt. De øvrige købere flytter ind som oprindeligt planlagt i foråret næste år. I Nyborg er byggeperioden forlænget med de to måneder, det har ligget stille på grund af Adsbølls konkurs, fortæller projektchef i CJ, Ulrik Hofmann Larsen, i pressemeddelelsen.

– Vi fortsætter på begge byggerier med de samme underentreprenører, der kender byggeriet og derfor sammen med vores folk kan fortsætte, hvor de slap, siger han også.

Det samme kan Ulrik Hofmann Larsen selv gøre, for han var Adsbølls projektdirektør på de to byggeprojekter.

Midtermolen i Nyborg stod ved konkursen til cirka 60 mio. kr. og skulle tilføje 60 lejligheder til havnefronten. Projekter var ejet af det svenske boligselskab Heimstaden. Ved sydenden af Søndersø i Viborg, hvor Teglgaardshaven opføres, gælder det 43 punkt- og rækkehuse, investeringsselskabet Difko står bag.

Uproblematisk tilbage på sporet

I Viborg afleverer CJ de første fire boliger den 31. oktober, de næste 12 den 30. november og 22 den 1. marts næste år. Desuden er der netop indhentet de nødvendige tilladelser til endnu et par bygninger, som nu påbegyndes og færdiggøres til sommerferien 2023.

Nyborg-projektet er 60 boliger fordelt på to bygninger med i alt fem opgange, som gøres færdig successivt med aflevering 15. marts næste år.

– Jeg kender jo byggerierne og bygherrerne fra samarbejdet tidligere, så arbejdet er uproblematisk kommet tilbage på sporet og skrider godt frem. Derfor kan vi også holde sluttidspunktet i den oprindelige tidsplan i Viborg og nøjes med en forsinkelse lig stilstandsperioden i Nyborg, vurderer Ulrik Hofmann Larsen.

CJ har to mand på begge byggerier samt Ulrik Hofmann Larsen som øverste ansvarlige leder for dem begge.

Ikke årsag til konkursen

Da Adsbøll Entreprise i juli indgav konkursbegæring, fortalte kurator Anders Hoffmann Kønigsfeldt, advokat ved Bech-Bruun, at det Kolding-baserede entreprenørselskab ved konkursen arbejdede på 12-14 igangværende entrepriser. To af disse var ifølge kurator udløsende for konkursen:

– Som vi har fået det at vide, drejer det sig om to byggesager, der er gået skævt, hvilket har medført, at virksomheden er kommet under et likviditetspres, man ikke har kunnet nå at løse på den korte bane, fortalte kuratoren til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Umiddelbart efter konkursen i Adsbøll bebudede projektchef fra DIFKO, der er bygherre bag Teglgaardshaven i Viborg, Peter Skaaning Jørgensen, at byggeriet ikke var skyld i Adsbøll Entreprises skæbne:

– Teglgaardshaven er et sundt projekt, som ikke er medvirkende til konkursen. Den skyldes to projekter på Sjælland, sagde projektchefen i juli til Viborg Folkeblad.

Adsbøll Entreprise havde 47 ansatte ved konkursen, og blot fem måneder forinden var selskabet igennem en omstrukturering, hvor syv nye projektdirektører blev udnævnt. Entreprenørfirmaet kom ud af 2021 med et resultat før skat på 10,2 mio. kr. og en egenkapital på 53 mio. kr.

I kølvandet på Adsbøll Entreprises konkurs er holdingselskabet bag, Adsbøll Holding, også erklæret konkurs.

To af fem Adsbøll-datterselskaber er siden kommet på nye hænder. Adsbøll Renovering blev overtaget af medgrundlægger og adm. direktør Jørgen List Pedersen den 23. august. Også Adsbøll Service har fået ny ejer i form af en Martin Jørgensen fra Aalborg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109