23948sdkhjf

Udbygningsaftaler i Aalborg: Bygherre stævner kommunen

TN Udvikling med Torben Nielsen i front stævner Aalborg Kommune for 6,1 mio. kr. plus sagsomkostninger og andre løse udgifter i kølvandet på afdækning af den nordjyske kommunes praksis med udbygningsaftaler.

Det skriver Nordjyske.

Udbygningsaftaler er kort sagt aftaler mellem en grundejer og en kommune, der indgås på grundejerens opfordring, om finansieringen af fysiske infrastrukturanlæg.

En stor advokatundersøgelse af Aalborg Kommunes håndtering af udbygningsaftaler over en 10 år lang periode, som blev offentliggjort i december 2021, viste, at kommunen ikke efterlevede lovkravet om frivillighed i hovedparten af sagerne.

TN Udvikling skulle ifølge en udbygningsaftale betale til åbningen af dele af Østerå på det tidligere Godsbaneareal i Aalborg, hvor firmaet blandt andet står bag et stort boligprojekt på hjørnet af Dag Hammerskjølds Gade og Østre Alle.

Allerede i december sidste år var Torben Nielsen ude med kritik af Aalborg Kommune og et opråb om tilbagebetaling.

– Med det, der er lagt frem i dag, håber jeg, at den aftale og alle andre aftaler, hvor der er begået, vil blive omgjort. I den forbindelse mener jeg også, at Aalborg Kommune skal tilbagebetale de millioner, som man har fået i kassen på et forkert og ulovligt grundlag, sagde ejendomsudvikleren dengang til TV2 Nord.

Læs meget mere om sagen på Licitationen: Udvikler stævner Aalborg Kommune efter sag om udbygningsaftaler

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157