23948sdkhjf

Klagenævn afgør strid om omdiskuteret boldbane

Københavns Borgerrepræsentation besluttede i februar 2021, at en ny kunstgræsbane skulle opføres i Nørrebroparken på Nørrebro for at skabe bedre idrætsfaciliteter med en ny boldbane til klubben Nørrebro United.

Siden har boldbanen været kernen i en strid, der har delt vandene med lokale og Danmarks Naturfredningsforening, der har kæmpet for at bevare få grønne kvadratmeter på Nørrebro, mens politikere, boldspillere og foreningslivet på den anden indædt har kæmpet for flere idrætsfaciliter for at nedbringe ventelister til boldklubber i København.

Og nu har Miljø og Fødevareklagenævnet så besluttet, at der ikke bliver nogen ny boldbane i Nørrebroparken, skriver TV 2 Lorry med henvisning til klagenævnets endelige afgørelse.

Også i klagenævnet delte boldbanen vandene, og afgørelsen blev truffet med stemmerne tre mod tre, hvor formandens stemme blev afgørende.

”Etablering af en kunstgræsbane på den ansøgte placering vil betyde, at det eneste tilbageværende større areal i parken fremover vil være forbeholdt en begrænset brugergruppe på bekostning af parkens øvrige brugere”, lyder det i den endelige afgørelse.

Det er Danmarks Naturfredningsforening enig i. Og de er begejstrede for afgørelsen:

- Vi er meget glade for afgørelsen. Det er vigtigt, at de fredede parker i København, er tilgængelige for alle, og at delarealer ikke lukkes for almindelig brug. Der er flere andre kunstgræsbaner på vej på fredede arealer i København, men det er altså ikke en løsning at tage af de få tilgængelige grønne arealer, der er for at få flere idrætsfaciliter, siger Ole Damsgaard, der er næstformand i Danmarks Naturfredningsforening København til TV 2 Lorry.

Hos Nørrebro Lokaludvalg er man også overordnet glad for afgørelsen, men forperson Mogens Petersen kæmper også samtidig for bedre idrætsfaciliter. Derfor vil man nu herfra sætte sig sammen med politikerne for at finde ud af alternative placeringer til flere boldbaner.

- Jeg er overordnet glad for afgørelsen. Men jeg kan også godt sætte mig i fodboldklubbens sted. Vi har brug for mere plads til idræt. Det var vi de første til at rejse problematikken omkring. Nu begynder det arbejde så forfra, siger Mogens Petersen til TV 2 Lorry.

Politikerne på Københavns Rådhus, der i sin tid afsatte midler til den nye boldbane, er dog langt fra glade for afgørelsen.

- Jeg er hamrende ærgerlig. Jeg tror, alle københavnere ved hvor pressede, idrætsforeningerne er, og det gælder særligt på Nørrebro, hvor børn, unge og voksne stadig bliver tvunget ud af byen for at spille bold. Det er ikke i orden, og der er behov for, at der skal opføres nogle flere boldbaner, siger Frederik W. Kronborg (EL), der er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune til TV 2 Lorry.

Han retter nu henvendelse til forvaltningen for at afklare, om der er noget, man politisk kan gøre for at anke afgørelsen.

TV 2 Lorry har forsøgt at få en kommentar fra kultur- og fritidsborgmester Mia Nygaard (RV) og Nørrebro United, men det har ikke været muligt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125