23948sdkhjf

25 år med præmier

I år er det 25 år siden Viborg Kommune nedsatte komitéen til præmiering af gode og smukke bygninger m.m. for at sætte fokus på kvalitet og god arkitektur i Kommunen.
Komitéen til præmiering af gode og smukke bygninger m.m. i Viborg Kommune har i år udpeget to nybyggerier til præmiering. Det drejer sig om Viborg Rådhus og en ny villa på Nørresøvej 52 i Viborg.

Udvælgelsen er sket på baggrund af en række vidt forskellige projekter. Præmieringen fandt sted den 14. august 2012.

Nyt Rådhus
I komitéens begrundelse for præmieringen af Viborg Rådhus, som går til Henning Larsen Architechts og Viborg Kommune, lyder blandt andet:

- Rådhusets indre åbner sig op i et lyst centralt atrium, der er skulpturelt udformet af bygningens fem niveauer, der forbindes af en fint vredet trappe. En stor siddetrappe forbinder de to nederste niveauer og markerer på fin vis adskillelsen mellem de offentligt tilgængelige arealer og arbejdsområder. Arbejdsområderne snor sig omkring atriet som åbne kontorarealer, kun adskilt af stille- og møderum i glas. Dette giver et meget åbent hus, hvor alt og alle er synlige, men hvor en effektiv akustik og fin belysning gør bygningen utrolig behagelig at opholde sig i.

- Rådhuset er med sin facetterede hvide facade på den mørke bund allerede et nyt vartegn for Viborg, og meget fint eksempel på en moderne arbejdsplads med et højt arkitektonisk og teknisk niveau.

Villa tilpasset omgivelserne
Det andet nybyggeri, der præmieres er en ny villa på Nørresøvej 52, 8800 Viborg. Præmien tildeles Britt Nielsen og Thorvald Mogensen, Nørresøvej 52 i Viborg og Birch & Svenning A/S Arkitekter i Horsens.

I begrundelsen for at tildele netop denne villa, et klassisk terrassehus, der tilpasser sig det skrånende terræn ned mod Nørresø i
Viborg, præmien hedder det blandt andet:

- Nørresøvej 52 er et fint eksempel på et landskabeligt tilpasset og moderne enfamiliehus i smukke materialer af høj kvalitet og holdbarhed. Huset tildeles præmiering, fordi det med enkle virkemidler etablerer en enkel og smuk bygning, der føjer sig fint ind i de eksisterende omgivelser.

- Via hovedindgangen træder man ind i hovedrummet, der er trippelhøjt og skaber en flot og stor rummelighed med den gennemsigtige glastrappe, der lader lyset kommer helt ind i den bageste del af huset. Huset er bygget op af tre lag med garage og værksted nederst, en værelsesdel med multifaciliteter i midten og en del med stue køkken og soveværelse på toppen. Alle tre lag forskyder sig i forhold til hinanden, og skaber terrasser, udsigt til søen og spændende rumligheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141