23948sdkhjf

Prishop fra 60 til 80 mio. kr.: ”Det hænger ikke sammen”

Nybyggeri i Helsingør og renoveringer Espergærde bliver ikke til noget for nu. Det har Boligselskabet Nordkysten besluttet, fordi prisen for at leje boligerne ikke vil være til at betale for lejerne.

Det fortæller formand for Boligselskabet Nordkysten, Palle Wørmann, til Frederiksborg Amts Avis og uddyber:

– Vi har valgt at sætte en renovering af vores afdeling på Kløvermarken i Espergærde på pause på grund af prisstigningerne - selv om den er tiltrængt. Det er projekt til 60 mio. kr., som nu koster 80 mio. kr., og det hænger ikke sammen. Mange af beboerne er pensionister, som jo ikke bliver rigere, siger Palle Wørmann til avisen.

Samme forklaring ligger bag beslutningen om at udskyde byggeri af 27 nye almennyttige boliger ved den eksisterende afdeling Rønnedalen i Helsingør på ubestemt tid – det selvom lokalplanen blev endeligt vedtaget i december sidste år.

Nu ser man tiden an og venter på laverer priser på materialer og byggeri, og Palle Wørmann forventer, at man starter projektering af de 27 nye boliger i slutningen af 2022.

Valgte totalrådgiver i 2020

Domus Arkitekter vandt i samarbejde med Danakon Ingeniører udbuddet om totalrådgivning på renoveringen af Kløvermarken i Espergærde. Det var i februar 2020. Dengang var den anslåede anlægssum sat til cirka 45 mio. kr.

Afdelingen Kløvermarken stod færdig i 1956 og består af 36 lejemål fordelt på to-fire værelseslejligheder.

Renoveringen indeholder blandt andet efterisolering af facade og ny facade i teglskaller, udvidelse og inddækning af altaner, nye vinduer og overdækning af hoveddøre, ny ventilation med videre.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.128