23948sdkhjf

Rådgiverne satser fortsat på udvikling

Niveauet bør dog øges yderligere, hvis branchen skal styrke sin internationale position, mener direktør i FRI, Henrik Garver.
Der er ved at komme gang i forretningen hos de rådgivende ingeniørvirksomheder, som trods krisen fortsat investerer i opkvalificering af medarbejdere, forskning og udvikling. Det fremgår af Videnopgørelse 2012, som FRI netop har offentliggjort.

- Generelt går det godt i rådgiverbranchen, der overordnet kan notere et aktivitetsniveau, der har understøttet en høj beskæftigelse. Vores Videnopgørelse 2012 viser samtidig, at branchen har fastholdt sine investeringer i innovation i form af forskning, udvikling og opkvalificering af medarbejderressourcerne, siger Henrik Garver, administrerende direktør i FRI – Foreningen af Rådgivende Ingeniører.

- Desuden viser Videnopgørelsen 2012, at branchen i lighed med tidligere år fastholder et højt beskæftigelsesniveau trods et svært forretningsklima. Der er ingen tvivl om, at det er den strategi, der har gjort det muligt for branchen at fylde ordrebøgerne så hurtigt efter krisen, vurderer han

Er 170 ordninger i overkanten?
Selvom virksomhederne generelt har fokus på udvikling, er det nødvendigt at øge indsatsen yderligere. For som videnerhverv er rådgiverbranchen nødt til at udvikle sig og tilbyde kunderne ny viden og innovation, mener Henrik Garver.

FRI’s administrerende direktør opfordrer i den forbindelse til, at man fra politisk hold sætter fokus på at hæve forsknings- og udviklingsindsatsen i erhvervslivet:

- Vi har i dag mere end 170 forskellige ordninger, der skal understøtte forskning, udvikling og innovation. Spørgsmålet er, om ikke det er i overkanten?

Sats på det der virker
Ifølge Henrik Garver er der reelt to ordninger, som vil vinde ved at blive styrket yderligere: Erhvervs-PhD-ordningen og Videnpilotordningen.

- Videnpilotordningen har regeringen netop styrket markant, hvilket indikerer, at regeringen faktisk har øje for, hvilke værktøjer der synes at virke. Skønheden ved de to ordninger er, at de ikke blot styrker viden og innovationsniveauet i private virksomheder, men de bidrager samtidig til at højne uddannelsesniveauet i samfundet og til at sprede viden mere bredt i dansk erhvervsliv, siger Henrik Garver og fortsætter:

- Ved at styrke de to ordninger kunne man hjælpe virksomhederne til at bevare den fremadrettede innovation. Antallet af erhvervs-PhD'er i FRI's medlemsvirksomheder er i sig selv øget de seneste år, så rådgiverne virksomheder griber de muligheder der er for at styrke videnniveauet.

Udvalgte fakta fra Videnopgørelse 2012:
• Den rådgivende ingeniørbranche i Danmark beskæftigede pr. 1. januar 2012 11.644 personer, heraf 32,3 pct. kvinder. 54 pct. af de beskæftigede i branchen er ingeniører, og yderligere 14 pct. har en anden lang videregående uddannelse.

• Investeringer i forskning og udvikling svarer til 2,8 pct. af egenproduktionen i 2011 mod 3,1 pct. i 2010 og 3,3 pct. i 2009.

• Sygefraværet ligger stabilt på 6,2 dag per medarbejder i 2011.

• Efteruddannelse: Branchens investeringer i efteruddannelse er steget med 8 pct. per medarbejder i forhold til 2010.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14